Στρατός Ξηράς

Αύξηση της στρατιωτικής θητείας για τους αντιρρησίες συνείδησης

Την αύξηση της εναλλακτικής θητείας για όσους δηλώνουν αντιρρησίες συνείδησης αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας. Τι αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ.

Αλλαγές στον χρόνο της στρατιωτικής θητείας των αντιρρησιών συνείδησης φέρνει το υπουργείο Άμυνας, όπως προκύπτει από το σχετικό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «dikaiologitika.gr», οι αντιρρησίες συνείδησης καλούνται πλέον, να υπηρετήσουν εναλλακτική θητεία, συνολικής διάρκειας 15 μηνών. Αυτό αφορά όσους θα ήταν υπόχρεοι πλήρους θητείας, αν υπηρετούσαν ενόπλως.

Την ίδια ώρα, οι δικαιούχοι μειωμένης θητείας, καλούνται να υπηρετήσουν για διάστημα 12 μηνών.

Οι παραπάνω αλλαγές αφορούν όσους θα παρουσιαστούν στις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της συγκεκριμένης απόφασης.

Αντίθετα, όσοι έχουν ήδη παρουσιαστεί, θα υπηρετήσουν με βάση το προηγούμενο καθεστώς, το οποίο περιελάμβανε εναλλακτική θητεία, διάρκειας 12 και εννέα μηνών, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι αντιρρησίες συνείδησης θεωρούνται όσοι στρατιώτες – φαντάροι δηλώνουν εγγράφως ότι δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν ενόπλως για λόγους ιδεολογικούς ή / και συνείδησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης