Κόσμος

Αυτές τις...μπίζνες κάνει ο Σόρος στην Ιταλία! - 8,5 εκατομμύρια δολάρια για μεταναστευτικό, Ρομά, εκλογές

Κατά την περίοδο 2017 - 2018 η οργάνωση “Ανοιχτή Κοινωνία” του George Soros έχει δώσει σχεδόν $ 8.5 εκατομμύρια για την προώθηση της ατζέντας της στην Ιταλία.

Για την ακρίβεια τα 8.527.948 δολάρια των επιχορηγήσεων, έλαβαν πολιτικά κινήματα όπως οι Ιταλοί ριζοσπάστες , ομάδες προβληματισμού (think tanks) όπως το Istituto Affari Internazionali , ΜΚΟ που έχουν δεσμευτεί για πολιτικές μετανάστευσης και υποδοχής και ο Δήμος Ventimiglia .

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έλαβε ο οργανισμός Adnkronos, η οργάνωση του Σόρος χρηματοδότησε 70 έργα: 32 το 2017 με συνολικό ποσό 4.140.318 δολαρίων και 38 το 2018 αξίας 4.387.630 δολαρίων. Η Ιταλία είναι το τέλειο εργαστήριο για πειραματισμό στις πάσης φύσεως πολιτικές υποδοχής, των οποίων ο Σόρος θεωρείται από τους επικριτές του ότι είναι ο «μεγάλος μυστικός χειριστής».

Για παράδειγμα, οι Ιταλοί ριζοσπάστες ωφελήθηκαν συνολικά κατά 298.550 δολάρια το 2017 για να «προωθήσουν μια ευρεία μεταρρύθμιση των ιταλικών νόμων περί μεταναστεύσεως μέσω πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην παροχή βοήθειας στους μετανάστες και στην προώθηση της κοινωνικής τους ευημερίας». Ακόμη στο μεταναστευτικό μέτωπο πάντα, 385.715 δολάρια το 2018 ανατέθηκαν στην Asgi , την Ένωση για νομικές μελέτες για τη μετανάστευση, για το Νόμο περί μετανάστευσης και ιθαγένειας , σε συνεργασία με το δημοκρατικό δικαστικό σώμα .

Μεταξύ των μυριάδων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, ΜΚΟ και άλλων οργανώσεων που επωφελήθηκαν από τη γενναιοδωρία του Σόρος , έχουν επίσης αποκαλυφθεί τα ονόματα των Iai, Istituto Affari Internazionali, υπό την προεδρία του πρώην Ευρωπαίου Επιτρόπου Ferdinando Nelli Feroci , λαμβάνοντας $ 230.192 το 2018 για "να εκπαιδεύσει και να ενθαρρύνει το διάλογο με τους πολιτικούς παράγοντες σχετικά με νέες προσεγγίσεις για τη μετανάστευση και τις ευρωπαϊκές πολιτικές ασύλου , προς όφελος των μεταναστών, των προσφύγων και των κοινωνιών υποδοχής".

Το ποιο μεγάλο ποσό είναι εκείνο που διατέθηκε το 2017 στο Purpose Europe Limited , και μιλάμε για ένα εκατομμύριο δολάρια. Η οργάνωση δεν φαίνεται να αποδίδεται άμεσα στην Ιταλία, αλλά σε σχέση με τη χώρα, δημοσίευσε επίσης την έκθεση τον Ιούλιο του 2018 “Στάσεις προς την Εθνική Ταυτότητα, τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες στην Ιταλία” .

Η προσοχή στην πολιτική και στη δημόσια συζήτηση στην Ιταλία από την πλευρά του Σόρος και της “Ανοικτής Κοινωνίας” επιβεβαιώνεται επίσης με τα 25 χιλιάδες δολάρια που χορηγήθηκαν το 2017 στο Πανεπιστήμιο Urbino - Carlo Bo, για ένα έργο σχετικά με τη " χαρτογράφηση πολιτικών πληροφοριών για τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης εν όψει πολιτικών εκλογών του 2018 ". Επίσης το 2017 χορηγήθηκαν 24,828 δολάρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Περούτζια για μια έρευνα αφιερωμένη στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και την πολιτική επικοινωνία.

Όπως συμβαίνει συχνά στις πρωτοβουλίες που προωθούνται από το ίδρυμα Soros, υπάρχει επίσης υποστήριξη για τις κοινότητες των Ρομά . Το σημείο αναφοράς είναι η “Ένωση 21 Ιουλίου” , η οποία μεταξύ 2017 και 2018 έλαβε δύο επιχορηγήσεις συνολικού ύψους $ 170.144.

Άλλοι τομείς δράσης που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα της “Ανοικτής Κοινωνίας” στην Ιταλία κυμαίνονται από περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες έως την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την υγειονομική περίθαλψη των μεταναστών που βρίσκονται εκτός των επίσημων κυκλωμάτων υποδοχής, την παρακολούθηση της βιομηχανίας όπλων κ.α.

Ένα σημαντικό ποσό, ύψους 83.500 δολαρίων, δόθηκε επίσης το 2018 για την "αναζωογόνηση του δημόσιου πάρκου Ventimiglia", εκ των οποίων 58.500 δολάρια κατευθείαν στον Δήμο της Λιγουρίας, με επικεφαλής τον δήμαρχο του Δημοκρατικού Κόμματος Enrico Ioculano .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...