Πολιτική

Αυξημένες κατά 54% οι ροές προσφύγων και μεταναστών σε σχέση με το 2018

Την ραγδαία αύξηση προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα από τα παράλια της Τουρκίας επιβεβαιώνουν τα στοιχεία από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ που ήρθαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα μάλιστα με αυτά η αύξηση του 2019 σε σχέση με το 2018 είναι της τάξεως του 54%.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο «Ελεύθερος Τύπος», μόνο τις πρώτες έξι ημέρες του Οκτωβρίου του 2019 συνολικά 2.000 άτομα έφτασαν με βάρκες στις ακτές των ελληνικών νησιών.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο όγκο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών την υποδέχεται η Λέσβος, στην οποία έφτασε το 45% των 36.141 μεταναστών που έχει φτάσει στην Ελλάδα μόνο από τη θάλασσα το πρώτο 9μηνο του 2019. Μετέπειτα ακολουθούν τα νησιά των Δωδεκανήσων (25%), η Σάμος (18%) και Χίος (12%).

Οι χώρες προέλευσης των αφιχθέντων
Χαρακτηριστικό είναι ότι συνολικά από θάλασσα και ξηρά από τις αρχές του έτους έχουν φτάσει 48.518 πρόσφυγες και μετανάστες. Εντύπωση προκαλεί ότι αυτός ο αριθμός είναι μόλις κατά 2.000 λιγότερος από αυτόν που καταγράφηκε ολόκληρο το 2018.

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, η πλειονότητα των αφιχθέντων μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου ήταν Αφγανοί (38%) και ακολουθούν οι Σύροι (25%) και οι Κονγκολέζοι (8%). Περισσότεροι από τους μισούς είναι γυναίκες και παιδιά (24% και 36% αντίστοιχα) ενώ το 40% είναι άνδρες. Σημειώνεται ότι όσον αφορά τα παιδιά τα 6 στα 10 που φτάνουν στα ελληνικά νησιά είναι κάτω των 12 ετών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...