Κίνα

Αστυνομία Χονγκ Κονγκ: "Δικαιολογημένες" οι ενέργειες του αστυνομικού που πυροβόλησε έφηβο

Την 1η Οκτωβρίου, ένας 18χρονος μαθητής δέχτηκε πυροβολισμό από αστυνομικό κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ για την Εθνική Ημέρα της Κίνας.

Ένας αστυνομικός που πυροβόλησε μία κανονική σφαίρα σε έναν έφηβο διαδηλωτή κατά τη διάρκεια συγκρούσεων των δυνάμεων της αστυνομίας με διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ δεν θα έχει κυρώσεις, δήλωσε η αστυνομία της πόλης την Τετάρτη.

Ο μαθητής γυμνασίου πραγματοποίησε επίθεση εναντίον του αστυνομικού με μεταλλική ράβδο κατά την διάρκεια διαδήλωσης που είχε προγραμματιστεί για την Εθνική Ημέρα της Κίνας.

Ως αποτέλεσμα, ο μαθητής δέχθηκε μία σφαίρα στο στήθος του και έκτοτε βρίσκεται σε νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ δήλωσε ότι οι ενέργειες του αστυνομικού ήταν δικαιολογημένες και δεν υπήρχε ανάγκη να επιβληθεί τιμωρία. Ακόμη, η αστυνομία αρνήθηκε τις αναφορές πως οι δυνάμεις της εμπόδισαν τη διάσωση του αγοριού, ανέφερε η Ραδιοτηλεόραση του Χονγκ Κονγκ.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μία αληθινή σφαίρα βλήθηκε εναντίον διαδηλωτή από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στην πόλη τον Ιούνιο. Οι μαζικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ ξεκίνησαν ως αντίδραση στις προτεινόμενες αλλαγές στο νόμο για την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα. Η νομοθεσία αποσύρθηκε πλήρως, αλλά οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ