Κόσμος

Απόβαση Αμερικανών στρατιωτών στο Βόλο

Το Επιτελείο των Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης ανακοίνωσε πως στρατιωτικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε Ελλάδα, Γερμανία, Λετονία, Πολωνία και Ρουμανία στα πλαίσια της άσκησης του NATO «Atlantic Resolve».

Πρόκειται για δυνάμεις που αντικαθιστούν άλλα στρατεύματα της Atlantic Resolve, η οποία ξεκίνησε το 2014, υπό την ηγεσία του U.S. Army Europe, με σκοπό τη μεταφορά και παραμονή μονάδων των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ευρώπη, με διάρκεια παραμονής 9 μηνών για κάθε αποστολή.

Η Atlantic Resolve είναι μια άτυπη “Επιχείρηση” που σκοπό έχει να ενισχύσει τη στρατιωτική ισχύ και παρουσία του NATO, ειδικά στην ανατολική Ευρώπη. Ο στρατιωτικός οπλισμός που μεταφέρεται είναι εντυπωσιακός, συγκεκριμένα: Θα υπάρξουν συνολικά 5 διαφορετικά κονβόι με 20 οχήματα το κάθε ένα. Συνολικά 300 τροχοφόρα οχήματα θα πάνε σε Γερμανία και Πολωνία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του US Army Europe «ο εξοπλισμός για την επόμενη αεροπορική εναλλαγή δυνάμεων- 3η Αεροπορική Ταξιαρχία Μάχης, 3η Μεραρχία Πεζικού από την Τζόρτζια των ΗΠΑ θα φτάσει στην Ευρώπη μέσω του λιμανιού Zeebrugge στο Βελγίου, και του λιμένα Βόλου. Από εκεί, τα αεροσκάφη και ο εξοπλισμός θα μεταφερθούν σιδηροδρομικώς, οδικώς και αεροπορικώς σε καθορισμένες τοποθεσίες στη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Λετονία, την Πολωνία και τη Ρουμανία.

Πηγή: US Army Europe

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ