ΗΠΑ

Αποκαλύφθηκε το νέο «θηριώδες» τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού των Αμερικανών (βίντεο)


Μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας έχουν προχωρήσει τον τελευταίο καιρό στην «αποκάλυψη» των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων τους, όπως ακριβώς έκανε η General Dynamics, η οποία παρουσίασε για πρώτη φορά το πλήρως αναβαθμισμένο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Stryker.

Σε πλάνα που δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο, το ΤΟΜΠ επόμενης γενιάς, με την κωδική ονομασία «Stryker A1 MCWS» κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα αρκετών, όχι μόνο στην επιβλητική παρουσία του αλλά επίσης χάρη στα εκσυγχρονισμένα κατασκευαστικά στοιχεία και οπλικά συστήματα που διαθέτει.

Ειδικότερα, η εταιρεία αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα βίντεο, στο οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό το νέο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Stryker A1 Medium Caliber Weapon System (MCWS).

Πρόκειται για την πλήρως αναβαθμισμένη έκδοση του ήδη επιχειρησιακού ΤΟΜΠ Stryker Infantry Carrier Vehicle Dragoon (ICVD), το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που είναι ανεπτυγμένες στην Ευρώπη.

Ποια τα χαρακτηριστικά του
Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού διαθέτει πυροβόλο όπλο 30 χιλιοστών τοποθετημένο σε ένα κύτος τύπου Double-V Hull, ενώ είναι σε θέση να παρέχει μεγαλύτερο βαθμό αποτελεσματικότητας αλλά και καταστροφική δύναμη πυρός.

Επιπρόσθετα, το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Stryker A1 MCWS παρέχει πρωτοφανή βαθμός προστασίας από νάρκες ή από αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές (IED).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέτει κινητήρα 450 ίππων, ολοκληρωμένα ψηφιακά συστήματα, ενισχυμένες αναρτήσεις και θεωρείται πως θα «συνεχίσει» επιτυχώς την «παράδοση» της οικογένειας τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Stryker.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ