Εκκλησία

Αν Εκκλησία και Αγιορείτες δεν μιλούν τότε ποιος θα μιλήσει; "Σήμερα λέμε πως είμαστε Ορθόδοξοι χωρίς όμως να έχουμε ορθόδοξη ζωή"

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, η εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών για την 28η Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με πλήθος κόσμου και σημαντικούς ομιλητές.

Πλήθη λαού αυτήν την ώρα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου για την εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου που διοργανώνει η ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΕΩΝ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσευχή ενώ στη συνέχεια έψαλλε ύμνους η χορωδία του Σχολείου Ψαλτικής Αμαρουσίου όπως αναφέρει το ekklisiaonline.

Το παρών έδωσε ο επικεφαλής της Εστίας Πατερικών Μελετών, εφημέριος του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου, Αρχιμ. Σαράντης Σαράντος και πλήθος κληρικών.

Στην αρχή το λόγο έλαβε ο π. Βασίλειος Κοκολάκης ο οποίος αφού προλόγισε την εκδήλωση και την ομιλήτρια ανέφερε σχετικά με τη σημερινή κατάσταση στη χώρα αλλά και μέσα στην Εκκλησία :

Αν οι Μητροπολίτες δεν μιλούν για να τα έχουν καλά με όλους και τους βοηθούν στα ιδρύματα, αν οι αγιορείτες πάλι δεν μιλούν για να μην τους κόψουν τα επιδόματα, αν οι καθηγητές της Θεολογίας δεν φωνάζουν γιατί θα χάσουν το μισθό τους, τότε ποιος θα μιλήσει.

Παλιά τα Έθνος μας ζούσε πνευματικά, γι αυτό και ο Θεός το ευλογούσε. Σήμερα λέμε πως είμαστε Ορθόδοξοι χωρίς όμως να έχουμε ορθόδοξη ζωή.

Να προσεύχεστε να αναδείξει ο Θεός πνευματικούς ανθρώπους – Μακκαβαίους.

Το λόγο εν συνεχεία έλαβε η κυρία Μαρία Μαντουβάλου η οποία προχώρησε σε ιστορική αναδρομή των αγώνων του Ελληνικού Έθνους.

Μεταξύ άλλων σημείωσε :

Υπέρλαμπρες σελίδες υπέρτατης εθνικής υπερηφάνειας έγραψε ο Ελληνικός λαός εκτός από τα κλασικά χρόνια, το 1821, στους βαλκανικούς, στους Μακεδονικούς αγώνες στον 1ο Παγκόσμιο αλλά και στο θαύμα της εποποιίας του ελληνοιταλικού πολέμου του 1940 που προεορτάζουμε σήμερα.

Το ανεπανάληπτο 1940 όλοι οι Έλληνες είχαν λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι και να καυχώνται επειδή είναι Έλληνες και ανήκαν σε μια πατρίδα δαφνοστεφανομένη όπου λειτούργησε το Θαύμα, με τον ηρωισμό των παιδιών της και την προστασία της Θεοτόκου.

Εκείνη την περίοδο όλος ο κόσμος έμαθε πάλι ποια είναι η Ελλάδα.

Εστία πατερικών μελετών ψάλτες Οκτώβριος 2019

Εστία πατερικών μελετών εκδήλωση Οκτώβριος

Εστία πατερικών μελετών εκδήλωση Οκτώβριος 2019

Εστία πατερικών μελετών εκδήλωση

Εστία πατερικών μελετών Οκτώβριος

Εστία πατερικών μελετών Οκτώβριος 2019

Εστία πατερικών μελετών Μαρούσι 2019

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...