Εκκλησία

"Αντιχριστιανική η καύση των νεκρών - Δεν θα κηδεύουμε όσους αποτεφρώνονται"

Η καύση και αποτέφρωση υποδηλώνει έλλειψη πίστης και ελπίδας, καθώς σημαίνει τον πλήρη αφανισμό και εκμηδενισμό του ανθρώπου, επισημαίνουν σε ψήφισμά τους ιερείς της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας.

Στο ψήφισμά τους, οι κληρικοί χαρακτηρίζουν αδιανόητο συνειδητός Ορθόδοξος Χριστιανός να αρνείται τον ενταφιασμό και να επιλέγει την αποτέφρωση.

Όπως συμπληρώνουν, «ένας τέτοιος άνθρωπος με την επιλογή του αυτή δηλώνει έμπρακτα ότι αυτονομήθηκε και αποξενώθηκε από την πίστη και πράξη της Εκκλησίας», ενώ προσθέτουν ότι ο ενταφιασμός αποτελεί τον μόνο χριστιανικά αποδεκτό τρόπο «διαχείρισης» των νεκρών σωμάτων.

Σύμφωνα με τους κληρικούς, η άρνηση στην αποτέφρωση δεν οφείλεται σε σκοταδισμό, ενώ δεν τίθεται ζήτημα για τους αλλόθρησκους και τους άθεους.

Ωστόσο, όπως προσθέτουν, η Εκκλησία δεν μπορεί να παραβεί τις αρχές της, συνεπώς «κάθε πρόταση για δήθεν “ιερολογία” της διαδικασίας αποτέφρωσης πέφτει εξ ορισμού στο κενό».

Καταλήγοντας, οι κληρικοί της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας δηλώνουν αντίθετοι στην πρακτική της καύσης των νεκρών, χαρακτηρίζοντάς την αντιχριστιανική, ενώ διαμηνύουν ότι δεν θα δεχθούν να τελέσουν νεκρώσιμη ακολουθία (κηδεία) για άτομο που ζήτησε το ίδιο ή το οικογενειακό του περιβάλλον την καύση και όχι την ταφή του σώματός του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...