Κόσμος

Αναφορές και για δεύτερο πληροφοριοδότη με αποκαλύψεις για τη συνομιλία Τραμπ – Ζελένσκι

Η πρώτη καταγγελία για την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Αμερικανού προέδρου με τον Ουκρανό ομόλογό του προκάλεσε σκάνδαλο και έρευνα των Δημοκρατικών για την αποπομπή του Τραμπ.

Και δεύτερος πληροφοριοδότης αποκάλυψε στοιχεία για τη συνομιλία Τραμπ – Ζελένσκι και έχει ήδη μιλήσει στον Μάικλ Άτκινσον, τον γενικό επιθεωρητή των υπηρεσιών πληροφοριών, όπως μετέδωσε το ABC News επικαλούμενο τον δικηγόρο Μαρκ Ζαΐντ.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον πρώτο πληροφοριοδότη, ανέφερε ότι ο δεύτερος υπάλληλος έχει «γνώση από πρώτο χέρι» για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Κιέβου.

Σύμφωνα με την πρώτη καταγγελία, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας Τραμπ και Ζελένσκι τον Ιούλιο, ο Αμερικανός πρόεδρος πίεσε τον Ουκρανό ομόλογό του να επανεκκινήσει έρευνα για τον πρώην Αμερικανό αντιπρόεδρο και υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020 Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς μέρος από ένα «κυνήγι μαγισσών» εναντίον του, ενώ ο Ζελένσκι υπογράμμισε ότι κανείς δεν τον πίεσε να αρχίσει έρευνα για την υπόθεση.

Ο πρώην αντιπρόεδρος δημόσια παραδέχτηκε ότι το 2016 είχε απειλήσει τις ουκρανικές αρχές με αναστολή αμερικανικών εγγυήσεων για δάνεια ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων αν το Κίεβο δεν απέλυε τον εισαγγελέα που ήταν υπεύθυνος για την υπόθεση κατά της εταιρείας Μπουρίσμα, στην οποία ο γιος του ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ