Κοινωνία

Ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική ενέργεια σε νυχτερινό μαγαζί στην Πειραιώς

Την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε σε νυχτερινό μαγαζί στην οδό Πειραιώς τα ξημερώματα της Τετάρτης ανέλαβε ομάδα αντεξουσιαστών, με ανάρτηση σε ιστοσελίδα.

Συγκεκριμένα οι αντεξουσιαστές, που υπογράφουν ως «Επαναστατημένοι αναρχικοί ένοπλοι αγωνιστές (GANA)», αναφέρουν ότι η ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού στις 2 τα ξημερώματα έγινε «μέσω τηλεφώνου… έτσι ώστε να μην χτυπηθούν περαστικοί που ίσως να περνούσαν από το σημείο εκείνη την ώρα».

«Στις 2 Οκτωβρίου, γύρω στις 2 το βράδυ, τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό στο κτίριο 109 στην Πειραιώς, στην Αθήνα, ο οποίος ενεργοποιήθηκε μέσω τηλεφώνου. Ο λόγος που κάναμε τον μηχανισμό να λειτουργήσει τηλεφωνικά, ήταν μόνο για να έχουμε τον έλεγχο της έκρηξης της βόμβας έτσι ώστε να μην χτυπηθούν περαστικοί που ίσως να περνούσαν από το σημείο εκείνη την ώρα», αναφέρουν στην ανάρτησή τους και αφού εξηγούν τους λόγους της επίθεσης καταλήγουν: «η κοινωνική επανάσταση θα έρθει μόνο μέσα από τον ένοπλο επαναστατικό αγώνα».

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην προκήρυξη υπάρχει και προειδοποίηση προς τους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα και χρησιμοποιούν AirBnB:

«Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ», αναφέρουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...