Κόσμος

Αμοιβή… χρυσάφι για όποιον καταφέρει να την επιστρέψει τη χρήση τουαλέτα του ανακτόρου Μπλένχαϊμ

Η υπόθεση της κλοπής έχει απασχολήσει τον διεθνή Τύπο. Έχουν κινητοποιηθεί και οι βρετανικές αρχές.

Χαμός σε όλο τον κόσμο έχει γίνει με την ολόχρυση τουαλέτα που ανήκει στο Ανάκτορο Μπλένχαϊμ του Όξφορντσαϊρ και χάθηκε. Προσφέρεται μάλιστα, αμοιβή… χρυσάφι για όποιον καταφέρει να την επιστρέψει.

«Χάθηκε… ολόχρυση λεκάνη τουαλέτας. Αν την βρείτε να την επιστρέψετε άμεσα στους ιδιοκτήτες της στο Ανάκτορο Μπλένχαϊμ του Όξφορντσαϊρ γιατί την ψάχνουν. Δίδεται αμοιβή 112.000 ευρώ», αναφέρουν στη σχετική έκκλησης τους οι άνθρωποι του Ανακτόρου Μπλένχαϊμ, καταδεικνύοντας την απελπισία τους.

Πρόκειται για ένα περίφημο έργο τέχνης με το όνομα «America» του ιταλού καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν. Αυτό παρουσιαζόταν στην έκθεση «Η νίκη δεν είναι ένα ενδεχόμενο» μέχρι να «κάνει φτερά» στις 14/09. Πλέον, στην προσπάθεια «επαναπατρισμού» του δίνουν την προαναφερθείσα αμοιβή προκειμένου να επιστραφεί το έργο τέχνης των 18 καρατίων η αξία του οποίου υπολογίζεται σε 5,46 εκατομμύρια ευρώ.

https://youtu.be/0_4MzUDZ7U0

Η υπόθεση της κλοπής της τουαλέτας – έργου τέχνης είχε απασχολήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και είχε κινητοποιήσει τις Αρχές της Βρετανίας. Η βρετανική αστυνομία έδωσε πρόσφατα στην δημοσιότητα εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στις οποίες εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο Volkswagen Golf R το οποίο θεωρούν ότι εμπλέκεται στην υπόθεση κλοπής του «America» και το οποίο είχε πλαστές πινακίδες.

Όπως ανακοινώθηκε η αμοιβή για την επιστροφή του έργου τέχνης στην έκθεση, δίδεται σε συνεργασία με τις Αρχές της Βρετανίας και για να λάβει κάποιος τα χρήματα θα πρέπει πρώτον η… τουαλέτα να επιστραφεί άθικτη και δεύτερον να έχει συμβάλλει στην πραγματοποίηση κάποιας σύλληψης. Ο τελευταίος όρος μπήκε για να διασφαλιστεί ότι δεν θα πάρουν την αμοιβή οι εμπλεκόμενοι στην κλοπή του έργου τέχνης.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση η αστυνομία συνέλαβε ως ύποπτο έναν 66χρονο, ο οποίος όμως τελικά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, αλλά και έναν 35χρονο ο οποίος επίσης αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον του. Σύμφωνα με την αστυνομία πίσω από την κλοπή βρίσκεται σπείρα, η οποία μάλιστα χρησιμοποίησε τουλάχιστον δύο οχήματα κατά την διάρκεια της… επιχείρησης.

Το έργο «America» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 2016 στο Γκούγκενχαϊμ της Νέας Υόρκης και απασχόλησε τα διεθνή μίντια όταν τον επόμενο χρόνο ήταν μια από τις αντιπροτάσεις του επιμελητή του φημισμένου μουσείου για την διακόσμηση του Λευκού Οίκου, στην πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ να δανειστεί τον πίνακα του Βαν Γκογκ «Χιονισμένο τοπίο».

https://twitter.com/MarioA_artist/status/957827274694262784

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...