ΗΠΑ

Αμερικανικό δημοσίευμα: Ο γιος του Μπάιντεν έχει δημιουργήσει fund στην Κίνα

Ένα νέο δημοσίευμα του αμερικανικού τύπου ισχυρίζεται πως ο γιος του Τζο Μπάιντερ, Χάντερ, βρίσκεται πίσω από ένα fund στην Κίνα.

Ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ δημιούργησε ένα ιδιωτικό fund με επενδύσεις από κινεζικές επιχειρήσεις ενώ συνόδευε τον πατέρα του, τότε αντιπρόεδρο, σε επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο το 2013.

Ο Χάντερ Μπάιντεν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού δημιούργησε το fund που όπως ισχυρίζεται ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αποσκοπούσε να συγκεντρώσει έως και 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις, αν και το τελικό ποσό που συγκέντρωσε ήταν λίγο πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Washington Post.

Ο γιος Μπάιντεν παραδέχτηκε ότι μίλησε με τον Κινέζο τραπεζίτη Τζόναθαν Λι και τον συνεργάτη του στο fund κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά υποστήριξε ότι ήταν μόνο μια κοινωνική επίσκεψη, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Κινέζοι αξιωματούχοι στη Σαγκάη εξέδωσαν άδεια επιτρέποντας στο fund να λειτουργήσει δέκα ημέρες μετά την επίσκεψη και ο Χάντερ Μπάιντεν ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου, προσθέτει η εφημερίδα.

Ο εκπρόσωπος του Μπάιντεν, Τζορτζ Μεσίρις, ανέφερε αργότερα στο NBC News ότι ο προϊστάμενος του δεν έλαβε ποτέ καμία αποζημίωση για τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο, παρόλο που απέκτησε συμμετοχή σε μετοχές μετά το τέλος της θητείας του Τζο Μπάιντεν ως αντιπροέδρου τον Ιανουάριο του 2017.

Η εξέλιξη έρχεται μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε πριν λίγες ημέρες και αφορά μια τηλεφωνική συνομιλία τον Ιούλιο μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζέλενσκι.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο Τραμπ πίεσε τον Ζελένσκι να διερευνήσει καταγγελίες για διαφθορά εναντίον του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ.

Ο Τραμπ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς το «κυνήγι μαγισσών».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ