Κόσμος

Αλλαζονική στάση Τσαβούσογλου προς τον γερμανό ομόλογό του - "Είσαι καλοδεχούμενος αλλά όχι για να μας κουνήσεις το δάχτυλο!"

«Όποιος επιχειρεί να κάνει μαθήματα στην Τουρκία θα πρέπει να υπολογίζει ότι θα υπάρξει αντίστοιχη απάντηση»

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), με τίτλο «Μην μας κουνάς το δάκτυλο: Τσαβούσογλου προς Mαας πριν από το ταξίδι του στην Τουρκία», αναφέρει ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάλεσε τον Γερμανό συνάδελφό του, Χάικο Μάας, σε αυτοσυγκράτηση πριν από το ταξίδι του στην Τουρκία.

Όπως έγραψε ο Τσαβούσογλου στον λογαριασμό του στο τουίτερ: «Αγαπητέ Χάικο Μαας, χαίρομαι για την επίσκεψή σου στην Τουρκία. Είσαι πάντοτε ευπρόσδεκτος, για μας. Αλλά να μην μας κουνάς το δάκτυλο».

Ενώ, όπως αναφέρει τοι sigmalive.com συνέχισε, ότι όποιος επιχειρεί να κάνει μαθήματα στην Τουρκία θα πρέπει να υπολογίζει ότι θα υπάρξει αντίστοιχη απάντηση.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1187419635777495047

Ο κ. Μαας ανακοίνωσε χθες στο γερμανικό Κοινοβούλιο ότι θα ταξιδέψει το Σάββατο στην Άγκυρα, περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά την τουρκική εισβολή στην βόρεια Συρία.

Ο κ. Τσαβούσογλου απάντησε έτσι σε ένα τουίτ που είχε ανεβάσει ο κ. Mαας λίγες ώρες πριν, στο οποίο προειδοποιούσε ότι θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η εκεχειρία και να προστατεύεται ο άμαχος πληθυσμός.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ είχε γράψει επίσης: «Η Τουρκία πρέπει να συμμορφώνεται με το Διεθνές Δίκαιο, όταν ασχολείται με τους πρόσφυγες. Και πρέπει να στηρίζει την πολιτική διαδικασία, αντί να την τορπιλλίζει».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ