Κοινωνία

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η αλλαγή που έκανε ο Φώσκολος για χάρη της, στην «Υπολοχαγό Νατάσσα»

28 Οκτωβρίου 1940: Ο Νίκος Φώσκολος προκειμένου να προχωρήσει η συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε δεχθεί να κάνει μία μεγάλη αλλαγή. Με αφορμή τη σημερινή εθνική επέτειο, η Μίνα Τζανετάτου από την εκπομπή, «Ευτυχείτε», επιμελήθηκε ένα βίντεο με άγνωστες ιστορίες από τις ελληνικές πολεμικές ταινίες. Σε αυτό αναφέρεται, πως στην ταινία, «Υπολοχαγός Νατάσσα», ο Νίκος Φώσκολος δεν ήθελε να συνεργαστεί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην αρχή. «Η ιστορία της ταινίας Υπολοχαγός Νατάσσα κρύβει πολλές άγνωστες λεπτομέρειες. Υπήρξε για την Finos Film η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών. Αρχικά, ο Νίκος Φώσκολος, ο οποίος σκηνοθέτησε την ταινία δεν ήθελε την Αλίκη Βουγιουκλάκη ως πρωταγωνίστριά του. Γιατί πίστευε ότι αυτές οι ταινίες είναι λίγο πιο αντρικές.

Όταν πλέον συναντήθηκαν μετά από πιέσεις της Finos Film, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Νίκος Φώσκολος αποφάσισαν να γυρίσουν την ταινία Υπολοχαγός Ναυσικά. Το όνομα, όμως, δεν άρεσε καθόλου στην Αλίκη, όπου τελικά έπεισε τον μεγάλο σεναριογράφο να το αλλάξουν σε Υπολοχαγός Νατάσσα», αναφέρεται στο βίντεο. Στην αρχή ο Νίκος Φώσκολος δεν ήθελε να συνεργαστεί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ωστόσο μετά από πιέσεις της Finos Film, η δουλειά του προχώρησε, ενώ στη συνέχεια έκανε κάποιες αλλαγές που ήθελε ηθοποιός.

Κριτικές για υπερβολές της Αλίκης

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 12 Δεκεμβρίου του 1970 και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Βγήκε πρώτη ανάμεσα σε 87 ταινίες της ίδιας σεζόν και μέχρι το 1999, οπότε προβλήθηκε η ταινία Safe Sex, κατείχε το ρεκόρ εισιτηρίων (751.117) σε πρώτη προβολή. Η «Υπολοχαγός Νατάσσα» προβλήθηκε και στο εξωτερικό. Όταν έπαιξε στο αγγλικό BBC2, την είδαν και οι παραγωγοί του διάσημου μιούζικαλ «Εβίτα» και τότε πείστηκαν να δώσουν στη Βουγιουκλάκη τα πνευματικά δικαιώματα, ώστε να το ανεβάσει στην Αθήνα, όπως κι έγινε. Παρά την τεράστια επιτυχία και απήχηση στο κοινό, ορισμένες κριτικές έκαναν λόγο για υποκριτικές υπερβολές της Αλίκης και αστοχίες στην εμφάνιση, όπως το βάψιμο και τα καλοχτενισμένα μαλλιά σε σκηνές δράσης ή βασανιστηρίων….

https://www.youtube.com/watch?v=WoyupKdkEIo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ