Εκκλησία

Αιμορραγία! - Οι Χριστιανοί στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ συνεχίζουν να μειώνονται

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο επικεφαλής της ελληνορθόδοξης κοινότητας, π. George Awad δηλώνοντας χθες ότι υπήρξε "σημαντική μείωση" του αριθμού των χριστιανικών κοινοτήτων στην Παλαιστίνη, ιδιαίτερα στα ανατολικά της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ, καθώς και στα βόρεια τμήματα της Δυτικής Όχθης.

Ο Awad από το Beit Sahour έχει υπηρετήσει στη Γάζα, την Τουλκαρέμ και την Ραφίντια.

"Υπάρχουν περίπου 53.000 χριστιανοί στην ανατολική Ιερουσαλήμ και στα βόρεια της Δυτικής Όχθης", δήλωσε ο Awad στο Al-Watan Voice, σημειώνοντας ότι η παρακμή απορρέει από αυτό που περιέγραψε ως "τα μέτρα κατοχής του Ισραήλ, που περιλαμβάνει την αδυναμία ελεύθερης άσκησης θρησκευτικών τελετών. "

"Η ισραηλινή κατοχή συστηματικά εκβιάζει όχι μόνο τους χριστιανούς, αλλά και τους μουσουλμάνους, όπου μερικές φορές ένας χριστιανός λαμβάνει άδεια εισόδου στην Ιερουσαλήμ, όσο συχνά απορρίπτεται", πρόσθεσε.

Ο Αουάντ χαιρέτισε την Παλαιστινιακή Αρχή  για την "μη διάκριση μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...