Κόσμος

Έσεξ: 39 κατηγορίες βαραίνουν τον οδηγό του τραγικού φορτηγού

Με 39 κατηγορίες είναι αντιμέτωπος ο 25χρονος Ιρλανδός, Μόρις Ρόμπινσον, οδηγός του μοιραίου φορτηγού, που στέρησε τη ζωή σε 39 ανθρώπους.

Ο 25χρονος Μόρις Ρόμπινσον, από τη Βόρεια Ιρλανδία, διώκεται για ανθρωποκτονίες από αμέλεια, διακίνηση ανθρώπων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες - Τρεις ακόμη ύποπτοι παραμένουν υπό κράτηση.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση - θρίλερ στο Έσεξ. Ο οδηγός του φορτηγού, στο κοντέινερ του οποίου βρέθηκαν 39 πτώματα, κατηγορείται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονίες από αμέλεια και διακίνηση ανθρώπων.

Ο 25χρονος Μόρις Ρόμπινσον, από τη Βόρεια Ιρλανδία, διώκεται για 39 ανθρωποκτονίες από αμέλεια, διακίνηση ανθρώπων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, την ώρα που άλλοι τρεις άνθρωποι, που έχουν συλληφθεί, παραμένουν υπό κράτηση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Την ίδια στιγμή συγγενείς των θυμάτων υποστηρίζουν ότι τρία ήταν συνολικά τα φορτηγά που ταξίδευαν στη Βρετανία, μεταφέροντας πάνω από 100 ανθρώπους.

Το φορτηγό του θανάτου ήταν, δηλαδή, μέρος κομβόι.

Τα δύο άλλα οχήματα εικάζεται ότι ολοκλήρωσαν τις διαδρομές τους, χωρίς όμως να είναι γνωστός ο τελικός προορισμός τους.

Τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς φέρνει στο φως το δίκτυο Skynews χωρίς όμως να επιβεβαιώνονται ακόμη.

Σε ακόμα μια, την πέμπτη κατά σειρά σύλληψη για το φορτηγό της φρίκης, προχώρησαν οι αρχές στο λιμάνι του Δουβλίνου στην Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει η ιστοσελίδα Dublin Live, ο συλληφθείς πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 20 με καταγωγή από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Η πέμπτη αυτή σύλληψη έρχεται λίγες ώρες μετά τη σύλληψη ενός ζευγαριού, 38 ετών, καθώς και ενός ακόμη άνδρα 48 ετών την Παρασκευή.

Στο μεταξύ, ανακρίνονται τέσσερις ύποπτοι σχετικά με την υπόθεση, ενώ έξι πλέον οικογένειες από το Βιετνάμ πιστεύουν ότι συγγενείς τους βρίσκονταν μέσα στο φορτηγό του θανάτου.

Οι διάλογοι με τους διακινητές

«Μας έλεγαν ότι η διαδρομή είναι ασφαλής»... τα συγκλονιστικά λόγια των γονιών της 26χρονης Βιετναμέζας που έστειλε μήνυμα στη μητέρα της ότι ασφυκτιά και πεθαίνει από το φορτηγό του θανάτου με τα 39 πτώματα. Οι απαρηγόρητοι γονείς της κατέβαλαν 30.000 λίρες σε λαθρέμπορο ώστε η κόρη τους να ταξιδέψει σε θέση VIP προς την Αγγλία.

Ωστόσο, οι εξελίξεις διέψευσαν τις προσδοκίες των γονέων. Η 26χρονη Φαμ Τάι Τρα Μάι έστειλε σειρά τραγικών μηνυμάτων την Τρίτη, προτού χαθούν εντελώς τα ίχνη της.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι οι γονείς της νεαρής γυναίκας πλήρωσαν τόσες χιλιάδες λίρες ελπίζοντας πως η κόρη τους θα βρει μια καλύτερη τύχη...

«Ήταν πάρα πολύ επώδυνη η στιγμή που λάβαμε το μήνυμα ότι ασφυκτιά. Καταλάβαινε ότι θα πεθάνει» είπαν οι γονείς της 26χρονης στο CNN.

«Έχω χάσει και τα δύο. Την μοναδική μου αγάπη και τα λεφτά μου» δήλωσε ο πατέρας της, αποκαλύπτοντας ότι οι διακινητές δεν τους εξήγησαν πώς θα έφτανε η κόρη τους στην Αγγλία.

«Μας είπαν απλώς ότι η διαδρομή ήταν ασφαλής. Ότι μπορεί να ταξίδευαν μέσω αεροπλάνου, αυτοκινήτου...εάν γνώριζα τη διαδρομή δεν θα άφηνα ποτέ την κόρη μου», δήλωσε ο πατέρας της 26χρονης.

Εργαζόμενη σε φιλανθρωπική οργάνωση γνωστοποίησε ότι Φαμ Τράι ταξίδεψε για να βοηθήσει τους γονείς της που είχαν χρέη.

«Είχε μόλις επιστρέψει από την Ιαπωνία, όπου εργαζόταν. Δεν είχε λάβει τόσα χρήματα ώστε να μπορεί να αποπληρώσει το χρέος των γονιών της. Κοιτούσε για κάτι καλύτερο για να ξεπληρώσει το χρέος που κάποιος άνδρας φόρτωσε στην οικογένεια», είπε η εργαζόμενη στο BBC.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ