Επιστήμη

Έρευνα: Μεγάλος αστεροειδής μπορεί να χτυπήσει την Γη σε 65 χρόνια

Ο αστεροειδής αναμένεται να περάσει πολύ κοντά στη Γη το 2084, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα ότι οι βαρυτικές παρεμβολές από άλλους πλανήτες θα μπορούσαν να τον στείλουν απευθείας στην ατμόσφαιρά μας.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) πρόσθεσε έναν νέο αστεροειδή στον λεγόμενο κατάλογο κινδύνων, λέγοντας ότι θα μπορούσε να χτυπήσει την Γη τα επόμενα 65 χρόνια, ανέφερε η εφημερίδα The Daily Mail την Τετάρτη.

Η Λίστα Κινδύνων περιλαμβάνει οποιοδήποτε διαστημικό αντικείμενο που έχει μεγαλύτερη από μηδενική πιθανότητα να χτυπήσει τη Γη και ο εν λόγω αστεροειδής - 2019 SU3 – είναι το τέταρτο μεγαλύτερο αντικείμενο της λίστας, με διάμετρο 46 πόδια, ακόμα μικρότερο από τον μετεωρίτη που χτύπησε το Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας το 2013.

Σύμφωνα με την ESA, ο αστεροειδής έχει πιθανότητα 1 προς 152 πιθανότητες να συγκρουστεί με τον πλανήτη μας, κάτι που οι αστρονόμοι προβλέπουν ότι μπορεί να συμβεί γύρω στον Σεπτέμβριο του 2084. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι το μέγεθός του δεν είναι αρκετά μεγάλο για να προκαλέσει σοβαρές καταστροφές.

Η ESA προβλέπει ότι ο αστεροειδής θα περάσει από τον πλανήτη μας σε απόσταση περίπου 73.435 μιλίων, μέσα στην τροχιά της Σελήνης (239.000 μίλια). Επομένως, ακόμη και η παραμικρή βαρυτική έλξη από άλλους πλανήτες θα μπορούσε να τον στείλει κατευθείαν στην ατμόσφαιρα της Γης.

Εξαιτίας αυτού, ο αστεροειδής βρισκόταν στον κατάλογο κινδύνων του ESA, επιτρέποντας στους ειδικούς να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις του, αναφέρει η έκθεση της Mail.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...