Εσωτερική Ασφάλεια

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου: Φρικτές και φανατικές επιθέσεις κατά αστυνομικών στη Μόρια

Η Ανακοίνωση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου.

Δεν περάσανε ούτε έξι μέρες από τη στιγμή που ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου δώσαμε στη δημοσιότητα την υπ’αριθμ. 9/2019 Επιστολή Διαμαρτυρίας μας, στην οποία κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά το μεταναστευτικό – προσφυγικό, μέχρι την αποφράδα μέρα των γεγονότων της 29/09/2019 στο ΚΥΤΑ Μόριας όπου βρήκε τραγικό θάνατο μια αλλοδαπή γυναίκα από πυρκαγιά που προκλήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Δυστυχώς παρά τις κατ’ επανάληψη διαμαρτυρίες μας σε ότι αφορά το μεταναστευτικό –προσφυγικό, ουδείς τόσο από την Πολιτική ηγεσία της Χώρας όσο και από την Φυσική μας ηγεσία δεν αφουγκράστηκε, αλλά και κανείς επίσης όπως φάνηκε, δε νοιάστηκε για τις ανησυχίες μας πάνω στην ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων με το μεταναστευτικό.

*Ή μάλλον, είχαμε άμεση απάντηση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την προσωρινή μετακίνηση όσων αστυνομικών επιθυμούν (με έξοδα δημοσίου στη Κρήτη).

Αν δεν σταματήσουν τους αλαλαγμούς και τα πολιτικά παιχνίδια , δεν υπάρχει σωτηρία για τον τόπο μας.

Πέραν της ως άνω επιστολής Διαμαρτυρίας η Ε.Α.Σ.Υ. Ν. Λέσβου στις 29/08/2019 είχε αποστείλει δια μέσου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. επιστολή στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία του περιγράφαμε την τραγική κατάσταση που αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοι μας στο ΚΥΤΑ Μόριας και στο ΠΡΟΚΕΚΑ Λέσβου.

Αποτέλεσμα: Και πάλι κανένα «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Την 29/09/2019 οι αστυνομικοί της Δ.Α. Λέσβου και ιδίως οι συνάδελφοι μας που τύγχανε να εκτελούν υπηρεσία κατά τις ώρες 14.00- 22.00 στο ΚΥΤΑ Μόριας και στο ΠΡΟΚΕΚΑ Λέσβου έγιναν μάρτυρες μίας από τις πιο φρικτές και φανατικές επιθέσεις κατά αστυνομικών μέσα στη δομή της Μόριας. Αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων σε ξέφρενη κατάσταση, στο άκουσμα του θανάτου μίας γυναίκας από φωτιά που προκλήθηκε σε κοντέινερ εντός του ΚΥΤΑ Μόριας , άρχισαν με μίσος και μανία να βάλλονται κατά των αστυνομικών με πέτρες, καδρόνια, σιδερολοστούς και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους φωνάζοντας «kill Police».

Οι εξαγγελίες της Ένωσης μας πριν λίγες μέρες δυστυχώς, ήρθαν να επιβεβαιώσουν με τον πιο δραματικό τρόπο τις επανειλημμένες και εμπεριστατωμένες ανησυχίες - προειδοποιήσεις μας. Τον θάνατο μίας αλλοδαπής γυναίκας, τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και τις σημαντικές φθορές που υπέστει ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός μας.

Οι συνάδελφοι μας στο ΚΥΤΑ Μόριας από τύχη γλίτωσαν εχθές. Την τελευταία στιγμή κατάφεραν και γλίτωσαν από «του χάρου τα δόντια» και δεν έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα της πρωτοφανούς βιαιότητας και του μίσους που έβγαζαν απέναντι τους οι αλλοδαποί.

Στο ΠΡΟΚΕΚΑ μία ομάδα πέντε αστυνομικών, κατάφερε να ανταποκριθεί με τεράστια επιτυχία χάρη στην πείρα τους στη μανία και την σθεναρή επίθεση των αλλοδαπών, και αποτρέποντας τον κίνδυνο να σπάσουν τις θύρες και να προβούν στην απελευθέρωση αλλοδαπών που κρατούνταν στο χώρο. Οι ανωτέρω αστυνομικοί είχαν κλειστεί «σαν τα ποντίκια στη φάκα» και βάλλονταν περιμετρικά από τουλάχιστον 600 αλλοδαπούς, τον οποίων αυτοσκοπός ήταν σύμφωνα με τις μαρτυρίες συναδέλφων μας ο θάνατος αστυνομικού-ών και η απελευθέρωση των κρατουμένων. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστεί ένας αστυνομικός στο θώρακα από τμήμα πέτρας και να μην μπορούν να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες καθώς η έξοδος κινδύνου που διέθετε το ΠΡΟΚΕΚΑ Λέσβου, με απόφαση του πρώην Διοικητή της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής κου ΜΠΑΛΜΠΑΚΑΚΗ Ιωάννη, εδώ και μήνες είχε ασφαλίσει με διπλό λουκέτο, προκειμένου οι αστυνομικοί να μην μπορούν να εισέρχονται από εκεί στο ΠΡΟΚΕΚΑ.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μη μπορούν να προσεγγίσουν οι Διμοιρίες Υποστήριξης, να έχει τραυματιστεί αστυνομικός και οι αστυνομικοί να παλεύουν με ότι μέσω διέθεταν για να σωθούν.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά τόσο η Πολική όσο και Η Φυσική μας ηγεσία, φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Αν νομίζετε ότι αστυνομικοί είναι αναλώσιμοι και θα δέχονται την κάθε προσβολή και ατίμωση άπραγοι, είστε γελασμένοι. Θα μας βρείτε απέναντι σας. Η Ανθρώπινη Ζωή είναι το ύψιστο αγαθό και δε μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να το διαβάλει, πάρτε το χαμπάρι.

Γι’ αυτό λοιπόν πάψτε τα πολιτικά παιχνίδια και τους πολιτικούς αλαλαγμούς.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος ΦΤΕΡΓΙΩΤΗΣ Αθανάσιο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ