Βόρεια Ήπειρος

Ένταση στους Βουλιαράτες: Αλβανοί αστυνομικοί άρπαξαν πανό με το πρόσωπο του Κ.Κατσίφα από τους γονείς του - Βίντεο

Ένταση επικρατεί στους Βουλιαράτες στη Βόρεια Ήπειρο, μετά από επιθετική κίνηση Αλβανών αστυνομικών σε βάρος των γονέων του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κατασχέθηκε πανό με το πρόσωπ του Κατσίφα που είχαν στην κατοχή του οι γονείς του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Ένα χρόνο μετά από τη δολοφονία του σύγχρονου Έλληνα ήρωα, το αλβανικό κράτος δεν έχει δώσει απαντήσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις RENEA σκότωσαν τον Κωνσταντίνο, και αντίθετα συνεχίζουν να προκαλούν τον Ελληνισμό και τους ταλαιπωρημένους γονείς του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σήμερα 28η Οκτωβρίου πλήθος Αλβανών αστυνομικών (ένστολοι και μη) έσπειραν για ακόμη μία φορά τον φόβο σε ειρηνικούς προσκυνητές των Ελλήνων Πεσόντων του Ελληνοϊταλικού πολέμου. Κατά την είσοδο, αλλά και κατά την έξοδο του χωριού, οι δρόμοι ήταν ''φραγμένοι" από αστυνομικά μπλόκα.

Όσον αφορά τη μετάβαση των ανθρώπων στο σημείο της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, δυστυχώς η μαζική προσέλευση ήταν αδύνατη καθώς όχι μόνον εκείνοι εμποδίστηκαν, αλλά και ο ιερέας ο οποίος κατόπιν πολλών προσπαθειών της οικογένειας, κατάφερε να βρεθεί ούτως ώστε να τελέσει Τρισάγιο.

Επίσης επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ των γονέων του αείμνηστου Κωνσταντίνου και των αρχών, οι οποίες δε δίστασαν να αποσπάσουν δια της βίας, το πανό με τη φωτογραφία από τον πατέρα του Γιάννη, αφού πρώτα τους έσυραν μαζί με τη σύζυγό του Βασιλεία.

https://www.facebook.com/352330821596120/videos/418319479059453/

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ