Εθνικά θέματα

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σ.Α.Σ: Αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις

Την 05 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:30 στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου της ΕΑΑΑ πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σ.Α.Σ με μοναδικό θέμα τη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ».

Η τελετή ξεκίνησε με την παρουσίαση του προγράμματος της Ε.Γ.Σ από τον Α΄Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας Σγο ε.α κ. Δημήτριο Παναγιώτου και ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Προέδρου του Σ.Α.Σ Σμχου ε.α κ. Δημητρίου Φαλτάιτς.

Στην συνέχεια έγινε η έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης και η εκλογή του Προεδρείου αποτελούμενο από τους Σμχο ε.α κ. Ευάγγελο Παρασκευόπουλο ως πρόεδρο της Ε.Γ.Σ, και Σμχο ε.α κ. Ιωάννη – Ελευθέριο Μπουμπάρα και Επγο ε.α κ. Αναστάσιο Γεωργόπουλο ως μέλη.
Στις εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν, για πρώτη φορά, όλες οι Ενώσεις Αποστράτων, η ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ, ο ΕΣΜΑ, όλοι οι Σύλλογοι αποφοίτων ΑΣΣΥ και των τριών κλάδων των ΕΔ καθώς και οι Ομοσπονδίες Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ και ΠΟΕΣ. Συμμετείχαν επίσης οι Πρόεδροι των παραρτημάτων της ΕΑΑΑ Θεσσαλονίκης και Πρέβεζας και εκπρόσωποι του Σ.Α.Σ (Αχαΐας, Μεσσηνίας, Λάρισας, Λαμίας) καθώς και ε.ε αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Π.Α. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ι.
Απεύθυναν χαιρετισμό και κατέθεσαν και τις θέσεις τους ως ακολούθως :
Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Αντιστράτηγος ε.α κ. Βασίλειος Ροζής.
Ο Εκπρόσωπος της ΕΑΑΝ Αντιπλοίαρχος ε.α κ. Μανώλης Αναγνωστάκης ΠΝ.
Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α κ. Σπύρος Καββούρης.
Ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΑ Υποπτέραρχος (ΕΑ) ε.α κος Παύλος Χρήστου.
Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ Αντιναύαρχος ε.α κ. Γεώργιος Ροίδης ΠΝ.
Ο Πρόεδρος του ΕΣΜΑ Αντιπτέραρχος (Μ) ε.α κ. Ιωάννης Κούτρας.
Ο Πρόεδρος του ΣΑΣΥΔΑ Ταξίαρχος ε.α κ. Γεώργιος Ρούσσος.
Ο Πρόεδρος του ΣΑΙΡ Αντισμήναρχος ε.α κ. Ιωάννης Κρανιάς.
Ο Πρόεδρος του ΣΑΥΣ Συνταγματάρχης ε.α κ. Λίγκας.
Ο Πρόεδρος του ΣΑΣΜΥΝ Αντιπλοίαρχος ε.α κ. Άγγελος Γαλανός ΠΝ.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ Συνταγματάρχης κ. Ανέστης Τσουκαράκης. Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Επισμηναγός κ. Δημήτριος Ρώτας.

Εν συνεχεία τοποθετήθηκαν επί του θέματος οι Επίτιμοι πρόεδροι του Συλλόγου κ.κ Παναγιώτης Καράμπελας και Γεώργιος Γονατάς, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Σ.Α.Σ κ. Νικόλαος Βούλγαρης, ο πρώην Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑ Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Λιούτας το μέλος του Σ.Α.Σ κ. Βασίλης Τσιλιγιάννης κ.α.

Όλοι οι ομιλητές τάχθηκαν κατά της πρότασης του κ. ΥΦΕΘΑ και υπέρ των προτάσεων και θέσεων του Συλλόγου.

Χαιρετισμό απέστειλε στην Ε.Γ.Σ και ο Βουλευτής Λευκάδας, απόφοιτος της 33ης σειράς ΣΤΥΑ, κος Αθανάσιος Καββαδάς ο οποίος για οικογενειακούς λόγους δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί.

Μετά το πέρας των ομιλητών ο πρόεδρος της Ε.Γ.Σ διάβασε ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από την ολομέλεια. Ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΑ κ. Παύλος Χρήστου ζήτησε να σταλεί το ψήφισμα στην Ένωση για να περάσει από ΔΣ δίνοντας του ακόμα περισσότερη ισχύ!!!
Το Δ.Σ. του Σ.Α.Σ ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στις εργασίες της Ε.Γ.Σ. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τα μέλη του συλλόγου που ήλθαν από την επαρχία και εκπροσώπησαν και άλλους συναδέλφους.

Οι αποφάσεις είμαστε εμείς. Η σιωπή παράγει πάντα αβεβαιότητα και απογοήτευση. Μειώνει την αυτοπεποίθηση και εγκαθιστά μια γενικευμένη ανασφάλεια. Δεν μπορείς έτσι να νικήσεις. Κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε.

Πηγή: kranosgr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ