Κοινωνία

Έκρυβε πάνω από δυόμισι κιλά χασίς στο χωράφι του ενώ στο σπίτι τους σπόρους κάνναβης

Στο σπίτι του συλληφθέντα βρήκαν και 63 σπόρους κάνναβης.

Η σιγουριά των αστυνομικών της Ασφαλείας Ήλιδας ότι θα έβρισκαν χασισοφυτεία στο χωράφι ενός 56χρονου σε χωριό του Δήμου Πηνειού, εξανεμίστηκε όταν έκαναν έρευνα και δεν βρήκαν ούτε ένα δενδρύλλιο. Όμως, ανακάλυψαν μεγάλη ποσότητα χασίς και συνεχίζουν την έρευνα για να εντοπίσουν την προέλευσή του.

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί, βρήκαν έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα στο αγροτεμάχιο του δράστη, στον οποίο είχε κρύψει συσκευασίες με συνολικά δυο κιλά και 600 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και του πέρασαν χειροπέδες. Στο σπίτι του 56χρονου βρήκαν και 63 σπόρους κάνναβης που ενισχύουν την πεποίθηση ότι κάπου διατηρεί χασισοφυτεία κι έτσι συνεχίζουν τις έρευνες. Στο μεταξύ, ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας που του άσκησε δίωξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.

Συλλήψεις για ναρκωτικά και στην Καρδίτσα

Ναρκωτικά για κάθε απαίτηση είχαν πάνω τους δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ενώ περιφέρονταν ξημερώματα στην Καρδίτσα, ενώ δεν διέθεταν άδειες παραμονής στη χώρα και ταξιδιωτικά έγγραφα. Κατά τον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκαν οι δυο νεαροί ηλικίας 30 και 25 χρόνων, βρέθηκαν στην κατοχή τους ακατέργαστη κάνναβη βάρους 27,87 γραμμαρίων και μικροποσότητες ηρωίνης και του ναρκωτικού shisha, τη λεγόμενη «κοκαΐνη των φτωχών». Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας τους απήγγειλε κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και διέταξε την κράτησή τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ