Κόσμος

Έγινε δότης σπέρματος όταν ήταν φοιτητής – Τώρα έμαθε ότι έχει τουλάχιστον 17 παιδιά!

Ένας δότης σπέρματος στις ΗΠΑ ξεκινάει νομική δράση εναντίον μιας κλινικής γονιμότητας, αφού έμαθε μέσω ιστοτόπου με γενεαλογικά αρχεία ότι είναι πατέρας τουλάχιστον 17 παιδιών.

Ο Δρ Μπράις Κλίρι μηνύει το Πανεπιστήμιο Υγείας & Επιστήμης του Ορεγκον (OHSU) και αξιώνει αποζημίωση 5,25 εκατομμυρίων δολαρίων, κατηγορώντας το νοσοκομείο ότι παραβίασε την συμφωνία τους, σύμφωνα με την οποία το σπέρμα θα χρησιμοποιείτο για να παράγει το πολύ πέντε απογόνους.

Ο 53χρονος, ο οποίος έχει επίσης τρεις γιους με τη σύζυγό του καθώς και μια υιοθετημένη κόρη, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το σπέρμα που δώρισε πριν από 30 χρόνια μπορεί να είχε χρησιμοποιηθεί για να τεκνοποιήσει περισσότερα παιδιά από ό, τι γνωρίζει.

Κατηγορούσε επίσης την κλινική ότι ήταν «απίστευτα ανεύθυνη» παραβιάζοντας μια ακόμη υπόσχεση της ότι όλα τα παιδιά θα γεννιόνταν από μητέρες εκτός Όρεγκον.

Τουλάχιστον δύο από τους απογόνους του πήγαιναν στο ίδιο σχολείο με τα παιδιά που απέκτησε με τη σύζυγό του, σύμφωνα με την αγωγή.

Ο Δρ Κλίρι, από το Κορβάλις του Ορεγκον, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα παιδιά που συνέλαβε με τη σύζυγό του και μέσω δωρεών σπέρματος είχαν τεθεί «σε απαράδεκτο κίνδυνο».

Είπε: «Ήθελα να βοηθήσω τους ανθρώπους που παλεύουν με την υπογονιμότητα και είχα την πεποίθηση ότι το OHSU θα ενεργούσε υπεύθυνα και θα τηρούσε τις υποσχέσεις του. Χωρίς αυτές τις υποσχέσεις, δεν θα είχα ποτέ συμμετάσχει».

Στη συνέντευξη Τύπου, ο κάθισε δίπλα στην 25χρονο Αλισεν Αλι, έναν από τους 17 ανθρώπους που αποτελεί τέκνο του από τις δωρεές σπέρματος.

«Περιμένω το τρίτο μου παιδί τώρα. Η ιδέα των παιδιών μου να έχουν δεκάδες ξαδέρφια που θα είναι στην ηλικία τους και στην ίδια περιοχή με ανησυχεί τόσο για τα παιδιά μου όσο και για τον εαυτό μου».

Ο Δρ Κλίρι έδωσε το σπέρμα του όταν ήταν πρωτοετής φοιτητής ιατρικής στο OHSU το 1989, αφού η κλινική γονιμότητας του νοσοκομείου το ζήτησε από τον ίδιο και άλλους συμμαθητές, σύμφωνα με την αγωγή.

Τον Μάρτιο του 2018 άρχισε να μαθαίνει ότι οι δωρεές σπέρματός του είχαν οδηγήσει σε γεννήσεις ορισμένων παιδιών, αφότου δύο νέες γυναίκες επικοινώνησαν μαζί του.

Οι νεαρές γυναίκες είπαν στον 53χρονο ότι χρησιμοποίησαν δεδομένα από τον ιστότοπο Ancestry.com καθώς και πληροφορίες που τους δόθηκαν από την κλινική γονιμότητας, σύμφωνα με την αγωγή.

Ο Δρ. Κλίρι έστειλε έπειτα το δικό του DNA στο Ancestry.com και ανακάλυψε ότι είχε τουλάχιστον 17 παιδιά, που γεννήθηκαν μέσω των δωρεών σπέρματός του.

Ενας εκπρόσωπος της OHSU δήλωσε ότι αντιμετωπίζει κάθε ισχυρισμό του γιατρού «τη σοβαρότητα που αξίζει». Και πρόσθεσε: «Υπό το πρίσμα της υποχρέωσής μας για προστασία της ιδιωτικής ζωής των ασθενών μας και της εμπιστευτικότητας των προστατευόμενων πληροφοριών για την υγεία, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αυτή την υπόθεση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...