Κοινωνία

Άντρο ναρκωτικών το κέντρο της Αθήνας - Αστυνομική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σε δύο συλλήψεις και κατασχέσεις 992 συσκευασιών λαθραίων καπνικών προϊόντων και μικροποσότητας κάνναβης προχώρησε, μεταξύ άλλων, η αστυνομία, κατά τη διάρκεια ειδικής δράσης στο κέντρο της Αθήνας.

Η επιχείρηση της αστυνομίας για την καταπολέμηση του παρεμπορίου και συναφών οικονομικών παραβάσεων πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 17 Οκτωβρίου. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, κλιμάκιο των Υπηρεσιών Ελέγχου και Αντιμετώπισης του Παρεμπορίου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων.

Ο απολογισμός της συγκεκριμένης δράσης της Αστυνομίας

  • Ελέγχθηκαν 41 άτομα (3 Έλληνες και 38 αλλοδαποί) και συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί κατηγορούμενοι για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί ναρκωτικών, αντίστοιχα. Παράλληλα, ελέγχθηκαν 38 καταστήματα, κατασχέθηκαν 992 συσκευασίες λαθραίων καπνικών προϊόντων και μικροποσότητα κάνναβης, ενώ διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν στην εργατική-ασφαλιστική νομοθεσία και στο σύστημα φορολογικού μηχανισμού καταστήματος.
  • Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 24.500 ευρώ, για παραβάσεις του νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, για έλλειψη τιμολογίων, αλλά και άδειας.
  • Τέλος, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 156 κιλά τροφίμων, ενώ, σύμφωνα με την αστυνομία, ανάλογες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...