ΗΠΑ

Άνοιξε «μέτωπο» και με τον Ρόμνεϊ ο Τραμπ για την υπόθεση Μπάιντεν

Σε πρώτο... πλάνο συνεχίζει να βρίσκεται στις ΗΠΑ η πιθανότητα παραπομπής του Αμερικανού προέδρου.

Ένα νέο «μέτωπο» άνοιξε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μιτ Ρόμνεϊ, με αφορμή την πιθανή παραπομπή του και τους χειρισμούς του στην υπόθεση Μπάιντεν.

Με ανάρτησή του Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε τον Ρόμνεϊ «ανόητο αλαζόνα» που τον πολεμά ανέκαθεν. Σε άλλη ανάρτησή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως ακούει ότι οι άνθρωποι στην Γιούτα έχουν μετανιώσει που εξέλεξαν τον Ρόμνεϊ ως εκπρόσωπός τους στη Γερουσία το 2018. «Συμφωνώ! Είναι ένας ηλίθιος, που πέφτει κατευθείαν στην παγίδα των Δεν Κάνω Τίποτα Δημοκρατικών! ΠΑΡΑΠΕΨΤΕ ΤΟΝ ΡΟΜΝΕΪ!», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Τραμπ.

Ο Ρόμνεϊ, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2012, χαρακτήρισε την Παρασκευή (04/10) «λανθασμένο και αποκρουστικό» το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε ξένες κυβερνήσεις να ξεκινήσουν έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν.

«Η αναίσχυντη και πρωτοφανής έκκληση του προέδρου προς την Κίνα και την Ουκρανία να ερευνήσουν τον Τζο Μπάιντεν είναι αποκρουστική και καταδικαστέα» τόνισε ο γερουσιαστής από τη Γιούτα, ένας από τους πρώτους Ρεπουμπλικανούς πολιτικούς που τάχθηκαν ξεκάθαρα κατά του Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος, αφού υπερασπίστηκε ξανά ως «πρέπουσα» την επίμαχη τηλεφωνική συνομιλία της 25ης Ιουλίου με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, που οδήγησε τους Δημοκρατικούς στην Βουλή των Αντιπροσώπων να ξεκινήσουν τη διαδικασία για την ενδεχόμενη παραπομπή του, τόνισε πως το κάλεσμα στην Κίνα να ερευνήσει τους Μπάιντεν αφορά την διαφθορά και όχι την πολιτική.

Το Σάββατο (05/10), μια ακόμη Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής, η Σούζαν Κόλινς από το Μέιν επέκρινε τον μεγιστάνα των ακινήτων για την προτροπή του στην Κίνα να ερευνήσει τους Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας τη «απολύτως απαράδεκτη» σε σχόλια που έκανε σε δημοσιογράφους σε μια εκδήλωση στην Πολιτεία που εκλέγεται. «Πιστεύω ότι ο πρόεδρος έκανε ένα μεγάλο λάθος ζητώντας από την Κίνα να εμπλακεί στις έρευνες ενός πολιτικού αντιπάλου», τόνισε η Κόλινς.

https://twitter.com/amyklobuchar/status/1180583716617244672

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...