Άγιο Όρος

Άγιο Όρος: Πάνω από 250.000 προσκυνητές ετησίως – Το νέο πλοίο που μπήκε για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Χαλκιδική (βίντεο)


Ένα ακόμη πλοίο, η “Παναγία Εγγυήτρια”, προστέθηκε για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Άγιο Όρος, λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος που υπάρχει για προσκυνηματικό τουρισμό...

Οι “Αγιορείτικες Γραμμές” δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Χαλκιδικής τα τελευταία 13 χρόνια. “Η εταιρία διαθέτει διαφόρων είδη πλοίων. Πιο μικρά που είναι τα θαλάσσια ταξί, υπάρχουν τα ταχύπλοα δυναμικής των 100 – 140 ατόμων και τα μεγάλα επιβατικά οχηματαγωγά πλοία με πρωτόκολλα των 400 ατόμων” αναφέρει ο Ρηγίνος Τσάνος, πρόεδρος του ομίλου εταιρειών PRT group και της ναυτικής εταιρείας “Αγιορείτικες Γραμμές”.

Η “Παναγία Εγγυήτρια” που εγκαινιάστηκε χθες, το μεσημέρι της Πέμπτης, θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουρανούπολη – Δάφνη Αγίου Όρους και έχει μεταφορική ικανότητα 520 ατόμων και περίπου 16 φορτηγών – αυτοκινήτων.

“Έχουμε φέρει το πλοίο για να βελτιώσουμε τη γραμμή λόγω της αυξημένης ζήτησης αλλά και στα πλαίσια αναβάθμισης τόσο της ποιότητας και όσο και της ασφαλούς μεταφοράς των προσκυνητών” είπε ο κ. Τσάνος στο thesstoday.gr…

Σύμφωνα με τον κ. Τσάνο υπάρχει αύξηση των προσκυνητών και διαφοροποίηση της προέλευσης των προσκυνητών. “Σίγουρα οι Έλληνες προσκυνητές κρατούν τα σκήπτρα, όμως τα τελευταία χρόνια βλέπουμε σημαντική αύξηση από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σερβία” δήλωσε. “Από την άλλη μεριά, τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μείωση των Ρώσων επισκεπτών” πρόσθεσε ο κ. Τσάνος.

Όπως είπε ο κ. Τσάνος οι προσκυνητές που επισκέπτονται το Άγιο Όρος ξεπερνούν τους 250.000 ετησίως και όσον αφορά την εμπορική κίνηση, φορτηγά και αυτοκίνητα ξεπερνούν τις 10.000, τα οποία βοηθούν στη διακίνηση των εμπορευμάτων.

“Η περιοχή εδώ έχει τρομερές προοπτικές ανάπτυξης, όμως χρειάζονται έργα υποδομής όπως ο λιμένας και σίγουρα βελτίωση του οδικού δικτύου πρόσβασης προς την περιοχή” δήλωσε ο κ. Τσάνος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ