Κόσμος

Τρόμος στις χριστουγεννιάτικες αγορές από τους “μοναχικούς λύκους” του Ισλάμ και της ακροδεξιάς-Πληθαίνουν τα περιστατικά με επιθέσεις με βαρέα οχήματα

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Σιγά σιγά η Ευρώπη αρχίζει να φορά τα γιορτινά της ενόψει των Χριστουγέννων και οι υπαίθριες αγορές σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις μπορεί να αποτελέσουν βούτυρο στο ψωμί την τρομοκρατών.

Η ανησυχία των αρχών είναι για το τι μπορεί να συμβεί στις πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές της “Γηραιάς Ηπείρου” την περίοδο που έρχεται, καθότι η δράση των διαφόρων “μοναχικών λύκων” του ριζοσπαστικού Ισλάμ είναι απρόβλεπτη.

Και δυστυχώς όπως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε γράψει πριν 2 μήνες, η μεγαλύτερη ανησυχία έγκειται στο ενδεχόμενο επιθέσεων σε συγκεντρωμένους πληθυσμούς με βαρέα οχήματα! Σε σημείο που να δίνονται στους επίδοξους μακελάρηδες και...οδηγίες χρήσεως! (Διαβάστε εδώ)

Και δυστυχώς ήλθε και η επιβεβαίωση.

Στις αρχές του μήνα είχαμε την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Λίμπουργκ της Γερμανίας, όπου ένας άνδρας έριξε ένα φορτηγό πάνω σε αυτοκίνητα που είχαν σταματήσει στο φανάρι, τραυματίζοντας τουλάχιστον εννέα άτομα.

Στην Γερμανία επίσης προ διμήνου συνελήφθησαν τρεις Ιρακινοί που ήταν έτοιμοι να προβούν σε επίθεση με φορτηγό-βόμβα.

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Γερμανίας. Ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία παραμένει «υψηλός» έως «πολύ υψηλός», τόνισε αρχές του μήνα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ,

Μια ακόμη επιβεβαίωση για την μέθοδο των τρομοκρατών με τα βαρέα οχήματα ήλθε από την Νορβηγία, αλλά εκεί δεν είχε να κάνει με το Ισλάμ.

Ένας Νορβηγός άνδρας συνελήφθη και κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας αφού άρπαξε ένα ασθενοφόρο με την απειλή όπλου και το έριξε σε πλήθος πεζών στο Όσλο την Τρίτη.

Δύο παιδιά σε ένα καροτσάκι και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι τραυματίστηκαν από το κλεμμένο όχημα που οδηγούσε ο 32χρονος.

Καθώς κυνηγούσε τον δράστη μέσα στην πόλη, η αστυνομία πυροβόλησε πολλαπλές φορές στο κλεμμένο ασθενοφόρο προτού αυτό συγκρουστεί σε ένα κτίριο. Ο Γιόχαν Φρεντρίκσεν, από την αστυνομία του Όσλο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι αξιωματικοί δεν πυροβόλησαν τον δράστη, αλλά προσπάθησαν να χτυπήσουν τα ελαστικά και άλλα μέρη του οχήματος για να το σταματήσουν.

Ο τραυματισμένος ύποπτος απεδείχθη «πολύ γνωστός» στην αστυνομία από το παρελθόν...

Μετά την έρευνα του οχήματος του ύποπτου, η αστυνομία ανακάλυψε ένα πολυβόλο, ένα κυνηγετικό όπλο και μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Μια 25χρονη γυναίκα συνελήφθη επίσης σε σχέση με την υπόθεση. Έχει κατηγορηθεί για κατοχή πυροβόλου όπλου.

Αν και η αστυνομία δήλωσε ότι "είναι πολύ νωρίς για να πει τίποτα για το κίνητρο", ανέφεραν ότι ερευνούν το γεγονός ότι ο ύποπτος είχε προηγουμένως μοιράσει υλικό προπαγάνδας από το εξτρεμιστικό «Κίνημα Νορδικής αντίστασης».

Το Κίνημα Νορδικής Αντίστασης- NRM είναι ακροδεξιά οργάνωση σε Σουηδία, Νορβηγία και Φινλανδία. Είναι επίσης πολιτικό κόμμα στη Σουηδία. Έχει καταγγελθεί ως τρομοκρατική οργάνωση, καθώς τάσσεται κατά της δημοκρατίας

Στην περίπτωσή του ξυπνούν μνήμες Μπρέιβικ... Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ είναι ο Νορβηγός ακροδεξιός τρομοκράτης, σχεδιαστής και εκτελεστής της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στη Νορβηγία το καλοκαίρι του 2011.

"Δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι αυτό το περιστατικό σχετίζεται με την τρομοκρατία", δήλωσε πάντως ο ηγέτης της αστυνομικής επιχείρησης του Όσλο, Erik Hestvik.

Ο νορβηγικός Τύπος ανέφερε ότι ο ύποπτος έχει καταδικαστεί προηγουμένως για κλοπή, ναρκωτικά, χρήση όπλων και απειλές βίας. Το 2017 συνελήφθη επειδή δεν είχε σταματήσει σε μπλόκο από την αστυνομία, με αποτέλεσμα παρόμοια αστυνομική καταδίωξη. Καταδικάστηκε σε μόλις τέσσερις εβδομάδες φυλάκισης για το έγκλημα.

Στο ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του 2017, ο προεδρεύων δικαστής δήλωσε: "Κατά τη γνώμη του δικαστηρίου, υπάρχει ισχυρός βαθμός πιθανότητας ότι ο εναγόμενος θα διαπράξει και πάλι παρόμοια [εγκλήματα] αν απελευθερωθεί".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ