Σκοπιανό

Τέλος το «θρίλερ» στα Σκόπια: Πρόωρες εκλογές στις 12 Απριλίου (upd)

Ανανέωση 20:52 

Στις 12 Απριλίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές στα Σκόπια

Έπειτα από ένα θρίλερ στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια, με τη συμμετοχή του προέδρου Σέβο Πενταρόφσκι, αποφασίστηκε οι πρόωρες εκλογές που είχε προαναγγείλει ο Ζόραν Ζάεφ να διεξαχθούν στις 12 Απριλίου του 2020.

Αρχικό κείμενο

Ραγδαίες οι εξελίξεις στα Σκόπια μετά και τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της χώρας Στέβο Πενταρόφσκι.

Οι ηγέτες που συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο των Σκοπίων δεν κατέληξαν ακόμα σε ημερομηνία για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, κάτι όμως που, όπως είπε ο Πενταρόφσκι, αναμένεται συμβεί στο δεύτερο μέρος των συζητήσεων, που θα ξεκινήσουν σε λίγη ώρα.

Είχε προηγηθεί η ανοιχτή πρόταση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ για διενέργεια πρόωρων εκλογών, ύστερα από το αναπάντεχο «μπλόκο» για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής ο Εμανουέλ Μακρόν έβαλε βέτο για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων και της Αλβανίας, πυροδοτώντας αλυσιδωτές πολιτικές εξελίξεις.

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών υποστήριξαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας σε ανακοινώσεις τους ότι πρέπει πλέον ο λαός των Σκοπίων να αποφασίσει για την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα.

Η αντιπολίτευση, με προμετωπίδα το εθνικιστικό VMRO, όπως αναφέρει το πρακτορείο MIA των Σκοπίων, το τελευταίο εικοσιτετράωρο ζητά από τους πολίτες των Σκοπίων να τιμωρήσουν την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ για την αποτυχία της πολιτικής ένταξης στην ΕΕ.

ANHΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ!
Ανησυχία, όμως, υπάρχει και στο Μαξίμου μετά το «Όχι» της Ευρώπης στα Σκόπια, αφού μπορεί να δημιουργηθεί γενικότερο πρόβλημα στη σταθερότητα των Βαλκανίων. Δύο πρώην υπουργοί Εξωτερικών εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το ντόμινο των εξελίξεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ