ΗΠΑ

Συνεχίζεται η ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Κατέπλευσε την Παρασκευή στο λιμάνι του Βόλου το πλοίο των Αμερικανών που έφερε τη νέα φουρνιά δυνάμεων που θα αναπτυχθούν στο Στεφανοβίκειο και συγκεκριμένα ελικόπτερα και εξοπλισμό για την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ. Στα τέλη του Νοεμβρίου αναμένεται να φθάσουν στον Βόλο και οι ειδικές δυνάμεις της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του αμερικανικού στρατού, στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ «Atlantic Resolve», που συγκεντρώνει και παρατάσσει δυνάμεις σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Το απόγευμα της Παρασκευής κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου το πλοίο «ENDURANCE», του αμερικανικού ομίλου «ARC Group», που έφερε τη νέα φουρνιά δυνάμεων που θα αναπτυχθούν στο Στεφανοβίκειο και συγκεκριμένα ελικόπτερα και εξοπλισμό για την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ, συν όσα διεκπεραιωθούν προς άλλα σημεία, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Η 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει τη μεταφορά από τη Γερμανία στις αεροπορικές εγκαταστάσεις του Στεφανοβικείου, ελικοπτέρων, χειριστών, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού, ενώ το αμερικανικό πλοίο μετέφερε επιθετικά ελικόπτερα Apache, μεταφορικά Chinook αλλά και BlackHawk πολλαπλών ρόλων.

Παράλληλα αναμένεται να εκσυγκρονισθούν, καθώς και να επεκταθούν οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους Αμερικανούς στρατιωτικούς, τόσο στο Στεφανοβίκειο όσο και στον Βόλο, στο στρατόπεδο «Γεωργούλα», όπου εδρεύει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Oι Αμερικανοί στρατιωτικοί έρχονται στην περιοχή του Βόλου για τρίτη συνεχή χρονιά και θα παραμείνουν για περισσότερους από οκτώ μήνες. Προς το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να φθάσουν στον Βόλο και οι ειδικές δυνάμεις της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του αμερικανικού στρατού.

Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει η 5η περιοδική ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων των Αμερικανών στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ «Atlantic Resolve», που με πρόσχημα τα γεγονότα του 2014 στην Κριμαία, έκτοτε συγκεντρώνει και παρατάσσει δυνάμεις σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ