Κοινωνία

Συγκλονίζει η μαρτυρία πρώην κρατούμενου για τη μαφία των φυλακών (βίντεο)

Ο πρώην κρατούμενος περιγράφει στην εκπομπή «πρωινοί τύποι» πόσα έβλεπε καθημερινά πίσω από τα κάγκελα. «Γενικά, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Επικρατεί ένα χάος, ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε αρκεί να έχει την κατάλληλη γνωριμία ή την κατάλληλη οικονομική κατάσταση. Να είναι βαρύς ποινικός, να μπορεί να διεκδικήσει πράγματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στις εφόδους που κάνουν οι Αρχές εντοπίζουν αυτοσχέδια σουβλιά και σπαθιά. Ο πρώην κρατούμενος εξηγεί πως αυτά κατασκευάζονται. «Αυτά τα σουβλιά είναι με κομμάτια των κρεβατιών που είναι με μικρά λεπτά σιδεράκια όπως είναι τα καλαμάκια. Στη φυλακή υπάρχουν εργαστήρια ξυλουργίας ή σιδηρουργικές κατασκευές για να δουλεύουν οι κρατούμενοι. Αυτά που ξηλώνονται από τα κρεβάτια, πηγαίνουν εκεί και τα επεξεργάζονται και επιστρέφονται. Ή τα αγοράζουν κάποιοι ή τα παίρνουν οι ίδιοι που δουλεύουν εκεί».

Παρακολουθήστε το βίντεο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης