Καιρός

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Πρωτοφανής χαλαζόπτωση στην Αθήνα! - Σαρώνει χωρίς έλεος τη χώρα το κύμα κακοκαιρίας

Καταστροφικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας την Παρασκευή, καθώς ισχυρές καταιγίδες πλήττουν σταδιακά ολόκληρη την Ελλάδα. 

Το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει την χώρα έφτασε και στην Αττική. Ο καιρός στην Αττική έχει ήδη αρχίσει να χαλάει αυτή την ώρα σφοδρή χαλαζόπτωση σε πολλές περιοχές. Aυτή την στιφμή χαλάζι ρίχνει στο κέντρο της Αθήνας, στην Ηλιούπολη, στον Βύρωνα, στο Παλαιό Φάληρο και στο Μαρούσι.

Στον Ίασμο Ροδόπης ο κεντρικός δρόμος χωριού να έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε έναν ορμητικό χείμαρρο λάσπης! Αντίστοιχες εικόνες και στην Κεφαλονιά, όπου τουλάχιστον σε δύο χωριά, την Αγία Ευφημία και το Νύφι, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια λάσπης. 

Στα Τρίκαλα, ισχυρή χαλαζόπτωση τις νυχτερινές ώρες κατέστρεψε τις καλλιέργειας και στην Ήπειρο, εξαιτίας των ισχυρών φαινομένων, σημειώθηκαν κατολισθήσεις και μάλιστα ένας 80χρονος σώθηκε από θαύμα, όταν «έφυγε» ο δρόμος την ώρα που ο ίδιος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του.

To κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε από τη δυτική Ελλάδα: Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ήπειρος υπέστησαν καταστροφές, με πλημμύρες και κατολισθήσεις

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως τα σχολεία στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη παρέμειναν σήμερα κλειστά, με απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Σταύρου Τραυλού. Στην χειρότερη κατάσταση, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται το χωριό της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλονιά, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Ποτάμι λάσπης έχεις σκεπάσει πάλι τους κεντρικούς δρόμους, ενώ μιλώντας στο kefaloniapress.gr ο δήμαρχος Σάμης, όπου υπάγεται το χωριό, δηλώνει πως «η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από την καταιγίδα της προηγούμενης εβδομαδας», τονίζοντας πάντως πως «ευτυχώς, δεν είχαμε καταστροφές σε σπίτια και δεν έχει τραυματιστεί ή εγκλωβιστεί κανεις». Στο χωριό Νύφι σημειώθηκε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν σπίτια, ενώ έχουν κλείσει οι δρόμοι από Μαρκόπουλο και από Κεραμμύδι προς Κατελειό, καθώς έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ. 

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Μαζαράκη, έντονα είναι τα φαινόμενα στις Σποράδες, στην ανατολική Χαλκιδική και στη Θάσο.

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις προμεσημβρινές ώρες, οι οποίες αργά τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Θρακικό τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς στη Θεσσαλία να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 4 με 5 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση αργά τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο Σάββατο 05-10-2019

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Από αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Το βράδυ στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ