Εκκλησία

Πρώτη ρωσική αντίδραση για την αναγνώριση-Πατριάρχης Μόσχας: Παραβιάζει την πανορθόδοξη ενότητα

"Η αναγνώριση της σχισματικής ομάδας στην Ουκρανία από άλλες τοπικές εκκλησίες μπορεί να παραβιάζει την πανορθόδοξη ενότητα", δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος στην έναρξη των εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

"Σήμερα ξεκινάμε μια έκτακτη συνάντηση της Συνόδου αφιερωμένη στην εξέταση θεμάτων που έχουν προκύψει σε πανορθόδοξη ατζέντα σε σχέση με την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας σε σχέση με τις γνωστές ενέργειες του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και σε σχέση με πιθανές περαιτέρω ενέργειες του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, αλλά και με άλλες εκκλησίες που σχετίζονται με την αναγνώριση της σχισματικής ομάδας στην Ουκρανία. Καταλαβαίνετε ότι αυτό το θέμα επηρεάζει την ίδια την ουσία των διορθοδοξων σχέσεων αρνητικά Η ανάπτυξη αυτού του θέματος μπορεί να παραβιάζει την πανορθόδοξη ενότητα ", δήλωσε ο πατριάρχης.

Τόνισε ότι θα ληφθεί απόφαση για όλα αυτά τα ζητήματα "με πλήρη ευθύνη για τη διατήρηση της ορθόδοξης ενότητας και με πλήρη ευθύνη για τους πιστούς μας, για τους κληρικούς μας, για την επισκοπή".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ