Πολιτική

ΠΕΘ: Αντιφατική και διφορούμενη η στάση του κ. Φίλη

Με γραπτή δήλωσή τους ο αρμόδιος Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νίκος Φίλης και η αναπληρώτρια κ. Μερόπη Τζούφη επέκριναν τηνΥπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, διότι, όπως ισχυρίζονται, δενλαμβάνει υπόψη της την «απόφαση – κόλαφο» του ΣτΕ που έκρινεσυνταγματική την κλήρωση των σημαιοφόρων, που είχε θεσμοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας μάλιστα ότι «η Δημοκρατία και η κοινοβουλευτικήτάξη έχουν κανόνες»!

Οφείλουμε όμως, να υπενθυμίσουμε στον κ. Φίλη, αφού πρώτα τουευχηθούμε ταχεία ανάρρωση από το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει,ότι «η Δημοκρατία και η κοινοβουλευτική τάξη έχουν κανόνες»που όμως, όλοι οι πολίτες μιας χώρας, ανεξαιρέτως κομματικήςταυτότητας και πολιτικής θέσης, έχουν χρέος να εφαρμόζουν καιπρώτοι απ ́ όλους, όσοι τους επικαλούνταικαι είναι μάλιστα,ταγμένοι με την ψήφο του ελληνικού λαού για να τους υπηρετούν στοελληνικό κοινοβούλιο.Συγκεκριμένα, να θυμίσουμε στον κ. Φίλη:

Ότι τόσο ο ίδιος ο κ. Φίλης όσο και ο διάδοχός του στο ΥπουργείοΠαιδείας ο κ. Κ. Γαβρόγλου όταν εκδόθηκαν (Μάϊος2018), οι αποφάσειςτου ΣτΕ (660 και 926) που καταργούσαν τα Προγράμματα Σπουδών γιατο μάθημα των Θρησκευτικών που είχε εισαγάγει στα σχολεία ο ίδιος ο κ.Φίλης αλλά και πρόσφατα (Σεπτέμβριος 2019), που εκδόθηκαν οιαποφάσεις του ΣτΕ (1749 και 1750), που καταργούσαν τα Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών του κ. Γαβρόγλου, αμφότεροιοι τότε Υπουργοί, αμφισβήτησαν τις αποφάσεις του ΣτΕ, δηλώνοντας ότιείναι σκοταδιστικές, μεσαιωνικές, αναχρονιστικές και ότι γυρίζουν τηνεκπαίδευση πίσω στη σκοτεινή δεκαετία του `50 και στοελληνοχριστιανικό Σύνταγμα του 1952 κ. ά.

Ταυτόχρονα, όμως, έτσι,αμφισβήτησαν ουσιαστικά και το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών ναπροσφεύγουν στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, όταν μια κυβερνητικήρύθμιση είναι αντισυνταγματική.

Τώρα όμως, ο αμφισβητών την αξιοπιστία των αποφάσεων του ΣτΕκ. Φίλης, έρχεται και παριστάνει τον υποστηρικτή των αποφάσεων τουΣτΕ και ζητάει από την νυν Υπουργό Παιδείας να εφαρμόσει απόφαση του ΣτΕ, δίνοντας έτσι το ηχηρό μήνυμα ότι αυτός και το Κόμμα τουχρησιμοποιούν δύο μέτρα και δύο σταθμά και ότι προκρίνουν τηνεπιλεκτική εφαρμογή των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, ανάλογαμε ό,τι τους βολεύει ή τους συμφέρει ή με ό,τι συμφωνείιδεολογικά μαζί τους.

Τελικά όμως, κάποια στιγμή, πρέπει ο κ. Φίλης και οι οπαδοί του, νααποφασίσουν τι πραγματικά είναι οι αποφάσεις του ΣτΕ, «σκοταδιστικές»και «αναχρονιστικές», όπως τις καταγγέλλουν, όταν ακυρώνουν τααντιχριστιανικά Θρησκευτικά που εισήγαγαν εκείνοι στα σχολεία ή«φωταδιστικές» όπως οι ίδιοι πάλι, τις θεωρούν, όταν αυτές αφορούν τοθέμα των σημαιοφόρων στα σχολεία;

Το ΔΣ της ΠΕΘ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...