Κόσμος

«Πέφτουν κεφάλια» στην αυλή του βασιλιά της Ταϊλάνδης – Απέπεμψε μέλη της φρουράς του για «μοιχεία»

Οι εκκαθαρίσεις συνεχίζονται στην αυλή του βασιλιά της Ταϊλάνδης, ο οποίος απέπεμψε τέσσερα μέλη της βασιλικής φρουράς, τους δύο εκ των οποίων, μάλιστα, για «μοιχεία».

Ο 67χρονος βασιλιάς Μάχα Βατζιραλονγκόρν διέταξε την αποπομπή των τεσσάρων φρουρών μία εβδομάδα μετά την αφαίρεση από την επίσημη ερωμένη του του τίτλου και των στρατιωτικών αξιωμάτων της. Οι δύο από τους άρρενες φρουρούς του «τμήματος των υπνοδωματίων των ανακτόρων» «διέπραξαν ανάρμοστες πράξεις και μοιχεία», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. Οι άλλοι δύο δεν ανταποκρίθηκαν στα υψηλά στάνταρ της βασιλικής φρουράς της Ταϊλάνδης και απομακρύνθηκαν χωρίς αποζημίωση, επεσήμανε η Royal Gazette.

Είχε προηγηθεί η αποκαθήλωση της επίσημης ερωμένης του βασιλιά της Ταϊλάνδης, της 34χρονης Σινεένατ Γονγκβατζιραπάκντι, μόλις δύο μήνες μετά την επίσημη παρουσίασή της στο λαό με τα ανάκτορα να δικαιολογούν την αποπομπή της χαρακτηρίζοντάς την ως αχάριστη και φιλόδοξη και κατηγορώντας την ότι προσπαθούσε να ανέβει στο ίδιο επίπεδο με τη βασίλισσα της Ταϊλάνδης, Σουτίντα, την τέταρτη, εδώ και μερικούς μήνες, σύζυγο του βασιλιά. Η πρώην επίσημη παλλακίδα του βασιλιά δεν έχει εμφανιστεί έκτοτε δημόσια, ενώ ακολούθησαν και οι αποπομπές άλλων έξι αξιωματούχων των ανακτόρων με την κατηγορία ότι διέπραξαν «κακές πράξεις». Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης ανέλαβε τα ηνία της χώρας το 2016 μετά το θάνατο του πατέρα του και στέφθηκε τον περασμένο Μάιο σε μια λαμπρή τελετή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ