Διατροφή

Με αυτό το κόλπο οι μπανάνες σας δεν θα ξαναμαυρίσουν ποτέ (βίντεο)

Πως μπορούν να διατηρηθούν οι μπανάνες στον πάγκο της κουζίνας κίτρινες και να μην γίνουν μαύρες;

Οι μπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα (σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη) σε συνδυασμό με ίνες. Μια μπανάνα δίνει μια άμεση, διαρκή και ουσιαστική ώθηση ενέργειας. Για τον λόγο αυτό είναι το νούμερο ένα φρούτο στη διατροφή των κορυφαίων αθλητών στον κόσμο.

Το μόνο πρόβλημα με τις μπανάνες είναι ότι μετά από λίγες μόνο μέρες μαυρίζουν. Βέβαια οι πολύ ώριμες μπανάνες, δηλαδή εκείνες που έχουν πολλές μαύρες πιτσίλες πάνω τους, είναι πολύ καλύτερες για την υγεία μας από τις κίτρινες ή τις ελαφρώς πράσινες. Ο λόγος είναι ότι τότε είναι πιο εύκολες στην πέψη τους από τον οργανισμό, ενώ έχει αποδειχθεί πως μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό.

Όμως κακά τα ψέμματα πρώτα τρώμε με τα μάτια και μετά με το στόμα. Έτσι τις μαύρες μπανάνες τις αποφεύγουμε, καθώς η όψη τους μας αηδιάζει.
Μην ανησυχείτε. Υπάρχει ένα πολύ εύκολο κόλπο για να διατηρούνται οι μπανάνες στον πάγκο της κουζίνας σου κίτρινες, και χωρίς μαύρα σημάδια, όσο το δυνατόν περισσότερο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις ξεχωρίσεις μία μία από το τσαμπί και στη συνέχεια να τυλίξεις το κοτσάνι καθεμιάς με ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης. Με τον τρόπο αυτό, το αιθυλένιο που απαιτείται για την ωρίμαση της μπανάνας, δεν μπορεί να δράσει και έτσι το κίτρινο φρούτο παραμένει λαχταριστό για περισσότερο καιρό.

https://youtu.be/-visWu3V0gA

Πηγή: pagenews.gr (Αφροδίτη Πάνου)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ