Κοινωνία

Μήνυση γονέα εναντίον εκπαιδευτικών, επειδή μίλησαν στα παιδιά για τα γεννητικά όργανα (βίντεο)

Σε δίκη παραπέμπονται τέσσερις νηπιαγωγοί οι οποίοι στη διάρκεια του μαθήματος σεξουαλικής αγωγής μίλησαν στα παιδιά για τα γεννητικά όργανα με την επιστημονική τους ονομασία.

Το γεγονός εξόργισε γονέα, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον των εκπαιδευτικών, με το αιτιολογικό ότι το παιδί του «τραυματίστηκε ψυχολογικά».

Η Μαργαρίτα Γερούκη, εκπαιδευτικός, ειδική σε θέματα σεξουαλικής αγωγής μίλησε στην εκπομπή «ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ» και στον Λευτέρη Κουμαντάκη για τα παράδοξα της ελληνικής πραγματικότητας.

Το πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου οι εκπαιδευτικοί μάθαιναν στα παιδιά για τη σεξουαλική αγωγή, με τίτλο «Παίζω με τον Φρίξο, και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις», απέσπασε το βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στη Σεξουαλική Αγωγή 2019, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία.

Η κ. Γερούκη εξήγησε ότι το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής διδάσκεται εδώ και χρόνια στις ευρωπαϊκές χώρες και υπογράμμισε  ότι τα παιδιά μέσω της γνώσης μπορούν να διδαχθούν πολλά προστατεύοντας παράλληλα τον εαυτό τους.

Η εκπαιδευτικός τόνισε την ανάγκη αναφοράς στα παιδιά για τα γεννητικά όργανα με την επιστημονική τους ονομασία.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα τόσο του Ρεθύμνου όσο και των Χανίων, αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων έχουν ταχθεί υπέρ των νηπιαγωγών που διώκονται και έχουν ενημερώσει  τις εισαγγελικές Αρχές ότι πρόκειται για μάθημα εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής.

https://www.youtube.com/watch?v=V5LNb1u9kl4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ