Κόσμος

Κωνσταντίνος Γκίνης: Ο Τραμπ έκανε δώρο τη «ζώνη ασφαλείας» στον Ερντογάν

Ένα σαφές δώρο στον Ερντογάν έκανε χθες ο πρόεδρος Τραμπ, προκειμένου να τον κρατήσει στη σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ, δηλώνει στο liberal.gr ο στρατηγός εν αποστρατεία Κωσταντίνος Γκίνης, καθώς η ζώνη που προβλέπεται στην συμφωνία, περιλαμβάνει ολόκληρη την περιοχή των συροτουρκικών συνόρων, την ασφάλεια μάλιστα της οποίας αναλαμβάνει να εγγυηθεί ο ίδιος ο τουρκικός στρατός.

Σχολιάζοντας την συμφωνία, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ τονίζει ότι η Τουρκία είναι ο απόλυτα κερδισμένος, καθώς την διευκολύνει να πετύχει το μάξιμουμ των επιδιώξεων της, και να πάρει χωρίς μάχη, ακόμη και εκείνα που επεδίωκε με στρατιωτικά μέσα.

Χαρακτηρίζει την κίνηση Τραμπ ως ένα μήνυμα προς την Ρωσία και μια προσπάθεια να κρατήσει την Τουρκία στη σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ, προσθέτοντας ωστόσο ότι Μόσχα και Δαμασκός είναι οι επίσης μεγάλοι κερδισμένοι από τις κινήσεις της αμερικανικής πολιτικής στο συριακό.

για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...