Τεχνολογία

«Κενό» ασφαλείας στο Samsung Galaxy S10: Ανοίγει με… όλα τα δαχτυλικά αποτυπώματα!

Πολλές συναλλαγές διεξάγονται μέσω του αισθητήρα

Πρόβλημα ασφαλείας στον αισθητήρα των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο Samsung Galaxy S10 εντόπισε χρήστης του κινητού.

Συγκεκριμένα ανακάλυψε ότι αν τοποθετήσει κάποιος στο κινητό ένα προστατευτικό οθόνης τρίτου κατασκευαστή, θα μπορούσε να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο ακόμα και ένας μη εγγεγραμμένος χρήστης.

Η Samsung αναγνώρισε το πρόβλημα και υποσχέθηκε να εκδώσει patch για να το διορθώσει σύντομα, σύμφωνα με το Reuters.

Το πρόβλημα θεωρήθηκε αρκετά σοβαρό ώστε μια διαδικτυακή τράπεζα στη Νότια Κορέα, η KaKaobank, συμβούλευσε τους ιδιοκτήτες S10 να θέσουν εκτός λειτουργίας την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων μέχρι το πρόβλημα να επιλυθεί, καθώς πολλές συναλλαγές διεξάγονται μέσω του αισθητήρα.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ακόμα γνωστό τι προκαλεί το πρόβλημα, αλλά το Galaxy S10 χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα υπερήχων για την τρισδιάστατη ανίχνευση των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Μπορεί η Samsung να έχει συστήσει στους αγοραστές του συγκεκριμένου μοντέλου να χρησιμοποιούν μόνο εγκεκριμένα προστατευτικά οθόνης, ωστόσο, αυτό δεν εξηγεί βέβαια γιατί το σύστημα επιτρέπει την πρόσβαση σε μη καταχωρισμένα δακτυλικά αποτυπώματα.

Η ενημέρωση του λογισμικού θα είναι άμεσα διαθέσιμη, αλλά εν τω μεταξύ, μπορεί να χρειαστούν να χρησιμοποιούν τον παλιό καλό κωδικό, ή την αναγνώριση προσώπου, η οποία ωστόσο δεν είναι τόσο ασφαλής.

Το πρόβλημα δεν αφορά άλλα μοντέλα της Samsung που χρησιμοποιούν άλλου τύπου αισθητήρα ο οποίος «φωτογραφίζει» το αποτύπωμα του χρήστη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...