Οικονομία

Καλπάζουν τα ελληνικά ομόλογα -"Βουτιά" και νέα ιστορικά χαμηλά στις αποδόσεις εν αναμονή της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από την S&P

Οι επενδυτές φαίνεται ότι προεξοφλούν την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poors την Παρασκευή.

Νέα ιστορικά χαμηλά καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με το 10ετές να βρίσκεται το μεσημέρι στο 1,268%, ενώ το 5ετές να καταγράφει απόδοση στο 0,51%.

Σε νέο χαμηλό πριν το 2004 βρίσκεται και το spread του 10ετούς κρατικού ομολόγου στις 165 μονάδες βάσης, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Οι επενδυτές φαίνεται ότι προεξοφλούν την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poors την Παρασκευή.

Ο συγκεκριμένος οίκος αξιολόγησης έχει διατηρήσει αμετάβλητη την αξιολόγησή του για τη χώρα στο B+ από τον περασμένο Ιούλιο, πριν την έξοδο από τα μνημόνια, ενώ είχε αναβαθμίσει σε θετικό το outlook.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s διατηρεί την Ελλάδα στο B1 με σταθερό outlook, ενώ ο Fitch διατηρεί την Ελλάδα στο ΒΒ με σταθερό outlook.

Επίσης δεν θα πρέπει να αποκλείεται και η αναβάθμιση από τον καναδικό οίκο DBRS την 1η Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Οκτωβρίου η Ελλάδα βγήκε στις αγορές με δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας και δανείστηκε με αρνητικό επιτόκιο, ενώ μία ημέρα νωρίτερα ο ΟΔΔΗΧ είχε επιλέξει εκ νέου «άνοιγμα» του 10ετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί τον περασμένο Μάρτιο. Η τελική απόδοσή του είχε κλείσει στο 1,5% και προσφορές που ξεπέρασαν τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ