Περιβάλλον

Η Καλιφόρνια γίνεται η πρώτη πόλη που απαγορεύει επίσημα το εμπόριο γούνας

Ο Gavin Newsom, Κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, ψήφισε νόμο για την καταπολέμηση της βίας κατά των ζώων, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης της πώλησης, παραγωγής και δωρεάς ειδών γούνας και αξεσουάρ.

Η Καλιφόρνια είναι η πρώτη χώρα στις Η.Π.Α. που απαγορεύει την πώληση προϊόντων φυσικής γούνας. Μετά τις απαγορεύσεις σε ολόκληρη την πολιτεία, τόσο στο Σαν Φρανσίσκο όσο και στο Λος Άντζελες, ο Gavin Newsom, Κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, κατέθεσε τροπολογία για την καταπολέμηση της βιας κατά των ζώων, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης της πώλησης, παραγωγής και δωρεάς ειδών γούνας και αξεσουάρ.

«Η Καλιφόρνια αποτελεί τον κορυφαίο ηγέτη της καλής διαβίωσης των ζώων και σήμερα αυτή η πόλη πρέπει να σταθεί και ενάντια στην πώληση γούνας», ανέφερε ο Newsom. Το νομοσχέδιο ισχύει για όλα τα νέα ρούχα, τσάντες και παπούτσια που αποτελούνται από γούνα. Εξαιρούνται τα προϊόντα που δημιουργούνται από δέρμα καθώς επίσης και γούνες που χρησιμοποιούνται για θρησκευτικούς λόγους ή χρησιμοποιούνται από ιθαγενείς της Αμερικής.

Η απαγόρευση έρχεται έπειτα από την κινητοποίηση ενός μεγάλου κινήματος στη βιομηχανία της μόδας, συμπεριλαμβανομένων των δεσμεύσεων από τις Chanel, Gucci, Burberry κλπ. Ο πρόεδρος της Chanel, Μπρούνο Παβλόφσκι, δήλωσε πρόσφατα στο WWD ότι ο οίκος «δεν θα χρησιμοποιεί πλέον δέρματα για στις μελλοντικές του δημιουργίες».

Η απαγόρευση στην Καλιφόρνια θα ισχύσει από τον Ιανουαρίου 2023 και οι παραβάτες θα υπόκεινται σε πρόστιμα.

Πηγή: elle.com (απόδοση: Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ