Κοινωνία

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το «Joker»: Δεν υπήρξε επέμβαση της ΕΚΑΜ

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επιβεβαιώνει ότι δέχθηκαν καταγγελίες από υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού για την παρουσία ανηλίκων σε κινηματογράφους της Αθήνας.

Ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο σε κινηματογραφικές αίθουσες, όπου προβαλλόταν η ταινία «Joker», εξέδωσε το γραφείο ενημέρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Ανακοινώνεται ότι χθες (Κυριακή, 20-10-2019) και προχθές (Σάββατο, 19-10-2019), μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Μαρούσι και Κυψέλη, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών» επιβεβαίωσε η ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Έσπευσε δε, να διαψεύσει τις πληροφορίες περί παρουσίας αστυνομικών της ΕΚΑΜ στους παραπάνω κινηματογράφους.

Το πρωί της Δευτέρας, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έσπευσε να κάνει λόγο για «απολύτως ανοίκεια» γεγονότα, ενώ γνωστοποίησε ότι οι δύο γυναίκες – υπάλληλοι του υπουργείου «κινήθηκαν αυτοβούλως προφανώς χωρίς να έχουν ενημερώσει και χωρίς να έχουν καμία εντολή, κι εγώ αναρωτιέμαι για τα κίνητρά τους».

Οι δύο γυναίκες, όπως εξήγησε, ανήκουν στο προσωπικό της γενικής διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού και είναι μέλη Επιτροπής που εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών.

«Από τη στιγμή που κινήθηκαν με την υπαλληλική ιδιότητα, έπρεπε να έχουν ενημερώσει. Το υπουργείο Πολιτισμού κι εγώ προσωπικά καταδικάζουμε απερίφραστα, δεν το ξέραμε, θα λάβουμε όλα τα μέτρα για τον πειθαρχικό έλεγχο» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος μίλησε στο ΑΜΠΕ, δύο γυναίκες, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, κατήγγειλαν την ύπαρξη ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες, όπου προβαλλόταν η επίμαχη ταινία. Και ο λόγος είναι ότι το «Joker» είναι ακατάλληλο για όσους είναι κάτω των 18 ετών.

Η αστυνομία, όπως όφειλε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, κλήθηκε να διερευνήσει την καταγγελία. Έτσι πραγματοποίησε έρευνα στο Village Cinema στο «The Mall» Αμαρουσίου και στον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ» στο Κυψέλη, όπου πράγματι, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ανηλίκων.

Ως εκ τούτου, οι άνδρες της ΕΛΑΣ οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα τους υπευθύνους των δύο κινηματογράφων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από προσωρινή εντολή της εισαγγελικής αρχής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ