Υγεία

Η “αθώα” ελιά 37χρονου αποδείχτηκε μελάνωμα – Του έκοψαν 40 εκ. δέρματος για να σωθεί – Εικόνες σοκ!


Ένας άντρας διαγνώστηκε με μελάνωμα τον Νοέμβριο του 2018 και μετά από δεκάδες βιοψίες και εγχειρήσεις στο σβέρκο και την πλάτη του, οι γιατροί κατάφεραν να του σώσουν τη ζωή από μια σπάνια μορφή καρκίνου.
Όλα ξεκίνησαν όταν μια “αθώα” ελιά στο σβέρκο του 37χρονου Ryan Glossop αποδείχτηκε ότι ήταν μελάνωμα (καρκίνος του δέρματος).

Του αφαίρεσαν 40 εκατοστά δέρματος για να σωθεί!
Ο λόγος για πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις ήταν ότι, ακόμη και μετά την αρχική αφαίρεση της καρκινικής ελιάς, οι εξετάσεις του Ryan συνέχισαν να δείχνουν πρόβλημα. "Το θέμα είναι, με οποιοδήποτε καρκίνο του δέρματος, (οι γιατροί) όχι μόνο αφαιρούν την προσβεβλημένη περιοχή του δέρματος, αλλά και ένα μέρος περιμετρικά αυτής", ανέφερε ο ίδιος. Μετά από αλλεπάλληλες βιοψίες, οι γιατροί κατέληξαν ότι το πρόβλημα του Ryan οφειλόταν σε έναν τύπο δερματικής πάθησης που ονομάζεται nevus spilus.

"Είναι πολύ σπάνιο να μετατραπεί σε μελάνωμα, αλλά στην περίπτωσή του, αυτό έγινε", ανέφεραν οι γιατροί.

Για την τέταρτη χειρουργική επέμβαση στον Ryan, η οποία συνέβη τον Μάιο του 2019, αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν μια τόσο μεγάλη περιοχή δέρματος από το σβέρκο και την πλάτη του που χρειάστηκε να πάρουν ένα κομμάτι υγιούς δέρματος 8x40 εκατοστών από το πίσω μέρος των ποδιών του, για να καλύψουν το τεράστιο κομμάτι που έλειπε στο πίσω μέρος του λαιμού του!
https://www.facebook.com/ryan.glossop.33/posts/10158949555580200&width=500

Τι είναι η πάθηση nevus spilus
Η nevus spilus είναι μια σχετικά κοινή δερματική βλάβη που χαρακτηρίζεται από πολλαπλές χρωματιστές (αποχρώσεις του καφέ) κηλίδες ή ελιές μέσα σε ένα επίσης χρωματισμένο πλαίσιο στο δέρμα. Μπορεί να είναι κληρονομική (εκ γενετής) ή επίκτητη πάθηση. Ωστόσο, η αιτιολογία της παραμένει άγνωστη.

Κατά κανόνα πρόκειται για ασυμπτωματικά σημάδια στο δέρμα τα οποία υπάρχουν εκ γενετής και τα οποία δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα υγείας στο άτομο. Αλλά στην σπάνια περίπτωση του 37χρονου Ryan τα πράγματα ήταν διαφορετικά, διότι το nevus spilus, που είχε, μετεξελίχθηκε σε καρκινικό (μελάνωμα).

Μελάνωμα: Τι συνέβη με το σημάδι του; Είναι σύνηθες να χάσεις τόσο πολύ το δέρμα;
Εξαρτάται. Όταν κάποιος διαγνωστεί με μελάνωμα, πρέπει να αφαιρεθεί πλήρως η προσβεβλημένη περιοχή για να απομακρυνθούν 100% τα καρκινικά κύτταρα. Το μέγεθος του δέρματος που αφαιρείται εξαρτάται από τη σοβαρότητα του καρκίνου του δέρματος. Στα μελανώματα συνήθως απομακρύνεται αρκετό κομμάτι γύρω από το καρκίνωμα, για να μην υπάρξει πιθανότητα να παραμείνουν εκεί καρκινικά υπολείμματα.

Κατά κανόνα αφαιρείται περίπου ένα εκατοστό φυσιολογικού δέρματος περιμετρικά του μελανώματος, καθώς και ολόκληρο το στρώμα του δέρματος κάτω από το μελάνωμα στο υπόστρωμα της επιδερμίδας.

Είναι μια κοινή αντίληψη ότι το μελάνωμα, αν και μπορεί να είναι θανατηφόρο, μπορεί να απομακρυνθεί αρκετά εύκολα και αφήνει μόνο μια μικρή ουλή. Αλλά οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο ίδιος ο 37χρονος αποδεικνύουν το αντίθετο. Ο ίδιος λέει ότι δημοσίευσε το πάθημά του για να γίνει μάθημα σχετικά με τις μόνιμες επιπτώσεις του μελανώματος.

Τώρα ο Ryan αναρρώνει καλά και δεν έχει καρκίνο. "Όλη αυτή η εμπειρία ήταν εξαιρετικά δύσκολη για όλους μας, αλλά για να βγει κάτι καλό από αυτό, θέλουμε να συμβάλουμε στην αύξηση της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του δέρματος", δήλωσε ο ίδιος. "Το μελάνωμα αντιπροσωπεύει το 10% όλων των καρκίνων του δέρματος, γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνετε τακτικά στον δερματολόγο και να εξετάζει κάθε σημάδι πάνω σας. Η ζωή σας είναι πολύτιμη για να 'ψήνεστε' στον ήλιο χωρίς ν' ανησυχείτε για το δέρμα σας”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...