Κόσμος

Ηνωμένο Βασίλειο: Φοιτητική ένωση του Πανεπιστημίου απαγορεύει στους λευκούς να συμμετέχουν σε «αντιρατσιστική» διάσκεψη

Ανήκουστο! Ένωση Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στο Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε σε λευκούς φοιτητές να παρακολουθήσουν μια σειρά συναντήσεων με «αντιρατσιστικό» αντικείμενο.

Η ένωση ισχυρίζεται ότι η απαγόρευση των λευκών φοιτητών έρχεται ως μέρος της προσπάθειάς της να μετακινηθεί από μια "μη ρατσιστική σε μια ενεργά αντιρατσιστική" οργάνωση.

Προφανώς, η καθιέρωση μιας αντιρατσιστικής οργάνωσης σημαίνει ότι οι λευκοί φοιτητές δεν πρέπει να παρευρίσκονται στις συναντήσεις τους.

Φρενοβλάβεια;

"Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτές οι συνεδρίες είναι ανοιχτές μόνο σε μαθητές μαύρης και μειονοτικής καταγωγής (BME)", αναφέρει το δελτίο τύπου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα πανεπιστημιακό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκλείει ανοιχτά τους λευκούς από τη συμμετοχή.

Τον περασμένο μήνα, το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου πραγματοποίησε την υποτιθέμενη διάσκεψη «αντιρατσισμού» που ονομάζεται «Resisting Whiteness 2019», η οποία απαγόρευε επίσης στους λευκούς να μιλήσουν.

Ποιος είναι ο ρατσιστής και ποιος ο αντιρατσιστής έχουμε μπερδέψει προφανώς....

"Εάν είστε ένα λευκό άτομο και θέλετε να θέσετε μια ερώτηση, παρακαλούμε να το μοιραστείτε με ένα μέλος της επιτροπής ή τους ομιλητές μας μετά τη συζήτηση της ομάδας", αναφέρει το διαφημιστικό υλικό της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση διέθετε επίσης έναν «ασφαλή χώρο» ο οποίος προοριζόταν μόνο για "έγχρωμα" άτομα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ