Κοινωνία

Εσωτερικός “πόλεμος” στους μπαχαλάκηδες-Η μια ομάδα κατά της άλλης

Κι ενώ οι αρχές συνεχίζουν την εκκαθάριση της ευρύτερης περιοχής των Εξαρχείων, στους κύκλους των μπαχαλάκηδων επικρατεί αναστάτωση και διχασμός.

Τέλη Σεπτεμβρίου με αφορμή μια επίθεση κατά των ΜΑΤ στα Εξάρχεια προκαλεί ανησυχία η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση “Επαναστατημένοι αναρχικοί ένοπλοι αγωνιστές (GANA)” μιλούσε στην ανάληψη ευθύνης για σφαίρες κατά των αστυνομικών!!

Η ίδια οργάνωση επανήλθε λίγες μέρες αργότερα με ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική ενέργεια στο κτίριο 109 στην Πειραιώς διατυμπανίζοντας τα γνωστά τσιτάτα πως “η κοινωνική επανάσταση θα έρθει μόνο μέσα από τον ένοπλο επαναστατικό αγώνα” .

Το συμπέρασμα εξ αυτών των επιθέσεων ήταν πως οι μπαχαλάκηδες διψούν για αίμα αστυνομικού...

Μόνο που κάποιοι άλλοι αναρχικοί έχουν άλλη άποψη.

Σε ανάληψη ευθύνης για μπαράζ επιθέσεων την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου σε διμοιρίες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια οι ομάδα που αυτοαποκαλείται “σύντροφοι/συντρόφισσες” προειδοποιεί με την γνωστή ρητορεία “ας γνωρίζει ο αστυνομικός στρατός κατοχής ότι η μητρόπολη είναι για αυτούς ένα εχθρικό πεδίο”, αλλά δεν αναφέρεται σε ένοπλο αγώνα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό στην ίδια ανάληψη ευθύνης κρατάει το...καλό για το τέλος, δείγμα της διαίρεσης στο αναρχικό κίνημα:

“Τον τελευταίο καιρό έχει εμφανιστεί μια υπογραφή “φρούτο” που είτε αναλαμβάνει ανύπαρκτες ενέργειες, είτε τυφλές μπόμπες ενδο-μαφιόζικου ανταγωνισμού. Αναφερόμαστε στην υπογραφή τρολιά GANA - Revolutionary Anarchist Armed Strugglers (sic). Καλούμε το κίνημα σε επαγρύπνιση απέναντι σε αυτούς που ενεργώντας με ηλιθιότητα ή ασφαλίτικο δόλο, προσπαθούν να σπιλώσουν κοινωνικά κατεκτημένες πρακτικές αγώνα.Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.” λέει η οργάνωση “σύντροφοι/συντρόφισσες”

Η ευθεία επίθεση κατά άλλης ομάδας και οι βαρείς χαρακτηρισμοί υποδηλώνουν πως αν μη τι άλλο στο αναρχικό κίνημα επικρατεί νευρικότητα και αποσυντονισμός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης