Διατροφή

Αυτή είναι η τροφή που θα σε βοηθήσει να χάσεις πιο εύκολα βάρος αν την τρως μετά το πρωινό ξύπνημα

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, ειδικά για όποιον προσέχει τη διατροφή του ή θέλει να χάσει κιλά.

Όταν, ωστόσο, οι διατροφολόγοι μας λένε ότι το πρωινό μας πρέπει να είναι πλούσιο, δεν εννοούν να καταφεύγουμε σε βούτυρα, σοκολάτες και δημητριακά γεμάτα ζάχαρη.

Αντίθετα, πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που θα μας προσφέρουν ενέργεια για όλη την υπόλοιπη μέρα και θα μας κρατήσουν γεμάτους όσο γίνεται περισσότερο -όπως είναι το αβγό!

Πιο συγκεκριμένα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στις επιστημονικές εκδόσεις American Journal of Clinical Nutrition και International Journal of Obesity έδειξε ότι όσοι τρώνε το πλούσιο σε πρωτεΐνη αβγό για πρωινό χάνουν έως και 65% περισσότερο βάρος μέσα σε οκτώ εβδομάδες συγκριτικά με αυτούς που δεν προσέχουν ιδιαίτερα όσα περιλαμβάνει το breakfast menu τους.

Φυσικά, είναι απαιτούμενη η ισορροπημένη διατροφή και την υπόλοιπη μέρα.

Μάλιστα, μια ακόμα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην έκδοση Nutrition Research τόνισε ότι τα αβγά βοηθούν να κρατάμε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σταθερά, ενώ καθυστερούν και το αίσθημα της πείνας.

Έτσι, αποφεύγουμε ανεπιθύμητα και περιττά τσιμπολογήματα πριν το δεκατιανό ή το μεσημεριανό, τα οποία πολλές φορές σαμποτάρουν την προσπάθεια ν’ ακολουθήσει κανείς μια ισορροπημένη διατροφή.

Σύμφωνα με την Alyssa Pike, συνεργάτις του διεθνούς οργανισμού International Food Information Council, το ιδανικό πρωινό περιλαμβάνει τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και φυτικές ίνες -συνδυάστε, για παράδειγμα, το αβγό με ψωμί ολικής άλεσης ή με αβοκάντο.

Δυο αβγά έχουν περίπου 180 θερμίδες και διαθέτουν 14 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ προσφέρουν επίσης κι άλλα θρεπτικά στοιχεία στον οργανισμό, όπως ασβέστιο, βιταμίνη Α και βιταμίνη Β12.

Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι είναι πανεύκολα στην ετοιμασία τους και ότι υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να τα απολαύσετε, τότε μιλάμε για ένα αληθινό και πεντανόστιμο superfood!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ