Κόσμος

Έρχονται σφαγές! - Δραπέτευσαν εκατοντάδες τζιχαντιστές - FSA: «Ερντογάν σε ευχαριστούμε» - Βίντεο


Η κουρδική διοίκηση στα βόρεια της Συρίας δήλωσε ότι 785 ξένοι που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος κατάφεραν να δραπετεύσουν από ένα στρατόπεδο στο οποίο και κρατούνταν, μετά τους βομβαρδισμούς που δέχθηκε το στρατόπεδο από τους τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Κάνοντας ουσιαστική αναφορά στους αντάρτες της Συρίας που υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό, η κουρδική διοίκηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ότι “μισθοφόροι” επιτέθηκαν κατά της φρουράς του στρατοπέδου όπου κρατούνταν “στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους” και άνοιξαν τις πύλες.

Νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει ότι περίπου 100 άνθρωποι -γυναίκες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και τα παιδιά τους-δραπέτευσαν από ένα στρατόπεδο το οποίο φρουρούνταν από συριακές δυνάμεις υπό κουρδική ηγεσία στα βόρεια της Συρίας.

Επικαλούμενο πηγές στην πόλη Άιν Ίσα, ο διευθυντής του παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν δήλωσε ότι υπήρχε ένα "καθεστώς αναρχίας" στο εσωτερικό του στρατοπέδου.

Η κουρδική διοίκηση στα βόρεια της Συρίας είχε προηγούμενα δηλώσει ότι μερικά μέλη οικογενειών που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, κατάφεραν να διαφύγουν από το στρατόπεδο, μετά από βομβαρδισμό τουρκικών και των συριακών ανταρτικών δυνάμεων, που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Ένας αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που τελούν υπό κουρδική διοίκηση δήλωσε ότι υπήρχαν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στο αναφερόμενο στρατόπεδο.

Ελλιπής η φύλαξη των κρατουμένων στο στρατόπεδο εκτοπισμένων στην πόλη Άιν Ίσα

Αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που τελούν υπό την διοίκηση των Κούρδων δήλωσε τα εξής: “Δεν έχουμε ικανοποιητικούς αριθμούς στρατιωτών για την φύλαξη του στρατοπέδου των εκτοπισμένων στην πόλη Άιν Ίσα, δεκάδες οικογένειες έχουν δραπετεύσει".

“Η φύλαξη είναι εξαιρετικά αδύνατη τώρα,” δήλωσε ο ίδιος στο Reuters.

Ταυτόχρονα, σε βίντεο που βγαίνουν στη δημοσιότητα, αντάρτες του FSA ευχαριστούν τον Ερντογάν που τους στηρίζει!

 
https://twitter.com/abdbozkurt/status/1183335303278485504?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/RudawEnglish/status/1183333923549515776?ref_src=twsrc%5Etfw

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία «φακελώνει» τις χώρες που είναι εναντίον της στην επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης». Εχει καταρτίσει λίστα με τη στάση που κρατούν οι χώρες της Δύσης και η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που ζητούν από την Τουρκία να σταματήσει την επιχείρηση.

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία ανήκουν στη λίστα που δεν έχουν ξεκάθαρη ακόμη στάση απέναντι στην Τουρκία για την επιχείρηση στη Συρία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ