Κοινωνία

Άργος: Ξεκίνησε το σκάψιμο για τις λίρες Αγγλίας – Ο θρύλος του 1940 και η μαρτυρία του παππού (εικόνες)

Χωματουργικά μηχανήματα επιστρατεύθηκαν νωρίς το πρωί στο Άργος, για την ανεύρεση από ομάδα ιδιωτών ενός αμύθητου θησαυρού που πιστεύουν ότι βρίσκεται στην περιοχή. Κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες άδειες...

Στην Αργολίδα και όχι μόνο, εδώ και πολλά χρόνια, κυκλοφορούν ιστορίες και μύθοι για κρυμμένους θησαυρούς. Το ιστορικό παρελθόν της περιοχής και οι διηγήσεις για την οθωμανική κυριαρχία, τον πόλεμο του ΄40 ή και τον εμφύλιο ακόμα, έχουν κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι η περιοχή έχει κρυμμένους θησαυρούς.

Ληστές, αντάρτες και άνθρωποι που απλώς θέλησαν να προστατεύσουν λίρες, χρυσό ή περιουσίες σε καιρούς πολέμου κρύβοντάς τες μέσα στο χώμα, έχουν γίνει πρωταγωνιστές πολλών θρύλων για χαμένους θησαυρούς, που περνούν από γενιά σε γενιά.

Μια τέτοια περίπτωση ανακάλυψε μια ομάδα ιδιωτών στο Άργος όπου με τις απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με τεχνικό επιτελείο και παρουσία υπαλλήλων της ΔΟΥ, της Κτηματικής Υπηρεσίας, της Αρχαιολογίας και της Ασφάλειας Άργους, ξεκίνησε σήμερα ανασκαφή στην περιοχή του κόμβου Μαλαχιά λίγο έξω από την πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ψάχνουν για λίρες Αγγλίας που πιστεύουν πως ειναι κρυμμένες από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ μαρτυρία ενός ηλικιωμένου αναφέρει πως πριν πολλά χρόνια στο ίδιο σημείο είχαν ψάξει και Άγγλοι για την ανεύρεση τους.

Εκεί πιστεύουν σύμφωνα με τις πληροφορίες τους πως κρύβεται ένας θησαυρός και θέλησαν ακολουθώντας την νόμιμη διαδικασία να τον βρουν. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να διαθέτουν μια σειρά από άδειες, που μπορούν να λάβουν μέσω των αρμόδιων τμημάτων του υπουργείου Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και να ενημερώνουν για την διεξαγωγή έρευνας σε κάποιο σημείο, ή την κατοχή ανιχνευτών και ειδικών εργαλείων.

Δείτε τις εικόνες από το argolikeseidhseis.gr…

  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...