ΗΠΑ

U.S Army: Η αλλαγή που θα σώσει ζωές – Αλεξιπτωτιστές μεταφέρουν αίμα στο πεδίο της μάχης (βίντεο)


Ο στρατός των ΗΠΑ δοκιμάζει διάφορες μεθόδους μεταφοράς για να παραδώσει πλάσμα αίματος στο πεδίο της μάχης και να σώσει τη ζωή χιλιάδων.

Οι γιατροί του στρατού, σε συνδυασμό με τους αλεξιπτωτιστές δοκιμάζουν μεθόδους μεταφοράς για να παραδώσουν πλάσμα αίματος στα πεδία των μαχών. Αυτό είναι ένα πρότζεκτ εξαιρετικά σημαντικό καθώς η επιτυχία του θα μπορούσε να κρίνει την παραμονή των στρατευμάτων σε εχθρικά πεδία. «Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αυξηθεί το ποσοστό επιβίωσης των τραυματιών» δηλώνει Αμερικανός αξιωματούχος.

Από την άποψη της αποτελεσματικότητας, οι νέες μέθοδοι μεταφοράς πλάσματος μπορούν να σώσουν χιλιάδες στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.

Τα στατιστικά που εξέδωσε ο Αμερικανικός στρατός αναφέρουν ότι η αιμορραγία είναι η ηγετική αιτία θανάτου στο πεδίο της μάχης. Όταν οι στρατιώτες δέχονται σοβαρά χτυπήματα, συχνά μεταφέρονται στη χειρουργική ομάδα για θεραπεία. Τα θύματα συχνά υποφέρουν από σοβαρή απώλεια αίματος λόγω της ανικανότητας του αίματος τους να πήξει κανονικά και οι στρατιώτες πεθαίνουν πριν καν εγχειριστούν. Τέτοια περιστατικά αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των απωλειών στα πεδία των μαχών.

Για τη δοκιμαστική αποστολή, οι Στρατιώτες του 432ου τάγματος αλεξιπτωτιστών, συσκεύασαν το πλάσμα στις τσάντες τους και εισήλθαν σε ένα ελικόπτερο CH-47 Chinook. Οι αερομεταφερόμενοι στρατιώτες από το Αρχηγείο Bragg πήδηξαν στη συνέχεια από το Chinook με το πλάσμα καλά συσκευασμένο στις τσάντες τους. Κατά την προσγείωση η ομάδα εδάφους έλεγξε τα δοχεία για πιθανές ζημιές που μπορεί να προκλήθηκαν από την πτώση.

Δείτε το βίντεο με την «αποστολή ζωής», όπως την χαρακτήρισαν:
https://www.youtube.com/embed/JWO2uBd2GJM

Εξετάζεται και η μεταφορά με drones
Συνήθως, τα drones στο πεδίο της μάχης μεταφέρουν όπλα ή κατασκοπεύουν τις εχθρικές θέσεις. Τώρα ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) αναζητεί ιδέες για το πώς θα παραδώσει αίμα και ιατρικά προϊόντα σε απομακρυσμένες περιοχές για να περιθάλψει τους τραυματισμένους στρατιώτες στο πεδίο.

Οι προδιαγραφές από το έντυπο προσέλκυσης προτάσεων για την Πειραματική Μονάδα Αμυντικής Καινοτομίας -της δυνατότητας παράδοσης ενός πακέτου περίπου δυόμιση κιλών πάνω από εκατό χιλιόμετρα σε “δυσμενείς συνθήκες”- δείχνουν καθαρά ότι αναζητούν ένα σύστημα ανεπάνδρωτου εναερίου οχήματος που να υποστηρίζει την ψύξη ή άλλα μέσα ελέγχου της θερμοκρασίας.

Παρόμοιες προσπάθειες ειναι σε εξέλιξη σε άλλα τμήματα του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ. Ο κλάδος διοικητικής υποστήριξης επόμενης γενιάς του σώματος πεζοναυτών και το γραφείο τεχνολογίας αμεσης απόκρισης του υπουργείου άμυνας, για παράδειγμα, δοκιμάσαν πρόσφατα το έργο “Hive Final Mile”, το οποίο έχει ως στόχο τον ανεφοδιασμό των στρατιωτών στο πεδίο της μάχης μεσώ “drone”. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει μια εφαρμογή κινητών τηλεφώνων για την υποβολή παραγγελιών, έναν αυτόματο εκτοξευτή “drone”, λογισμικό για τον καθορισμό του “drone” που θα πετάξει και τη διαχείριση της εναέριας διαδρομής, και ένα εξάρτημα αποθήκευσης “cloud” για την παρακολούθηση όλων των πτήσεων και παραγγελιών.

Πηγή: Defence Blog

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...