Οπλικά συστήματα

U.S Army: Αποκαλύφθηκε το νέο άρμα μάχης της General Dynamics (εικόνες)

Ο Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ (U.S Army) φαίνεται πως θα εξετάσει πολύ σοβαρά το νέο άρμα μάχης επόμενης γενιάς της General Dynamics με όνομα «Griffin II», που αποκαλύφθηκε στο κοινό στο πλαίσιο της Έκθεσης «Marine Day Expo».

Το νέο αυτό άρμα μάχης θα διαθέτει αναβαθμισμένα κατασκευαστικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά, ενώ θα είναι σε θέση να εκτελεί ένα ευρύ φάσμα αποστολών, κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα «ελκυστικό» ως επιλογή στα «μάτια» του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας.

Ειδικότερα, το άρμα μάχης «Griffin II» προορίζεται για την υποστήριξη στρατιωτικών δυνάμεων σε επίπεδο ταξιαρχίας, ενώ μπορεί να μεταφερθεί με εναέρια μέσα και να αναπτυχθεί σε ποικίλα επιχειρησιακά περιβάλλοντα, όπως αστικά κέντρα σε κοντινά αστικά εδάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα άρμα μάχης μεσαίου βάρους, το οποίο όμως διαθέτει οπλικά συστήματα για την ενίσχυση της δύναμης πυρός των αερομεταφερόμενων ταξιαρχιών και άλλων μονάδων πεζικού και σχεδιάστηκε για το πρόγραμμα «Mobile Armed Force Firepower» του Στρατού των ΗΠΑ (U.S Army).

Το Griffin II χαρακτηρίζεται ως «light tank», δηλαδή «ελαφρύ άρμα μάχης», καθώς αν και τεθωρακισμένο και με βαρύ οπλοστάσιο, υπολογίζεται ότι θα ζυγίζει περίπου 38 τόνου, θα έχει ισχυρή προστασία, θα μπορεί να αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες και θα μπορεί να προκαλέσει τεράστιες ζημιές στις εχθρικές δυνάμεις λόγω των ισχυρών οπλικών συστημάτων που θα διαθέτει.

Πιο συγκεκριμένα, θα ενσωματώνει συστήματα βελτιωμένης θωράκισης και προστασίας, ενώ τόσο το πυροβόλο 120 χιλιοστών όσο και ο πυργίσκος του Griffin II, θα μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με αυτά που διαθέτουν τα άρματα μάχης M1 Abrams.

Επίσης, ο Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ (U.S Army) δίνει μεγάλη έμφαση και στα συστήματα προστασίας, καθώς αυτό το άρμα μάχης θα έχει ενσωματωμένους ευφυείς αισθητήρες αλλά και προηγμένο λογισμικό, που θα δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα παθητικών και ενεργών μέτρων άμυνας από εχθρικά βλήματα.

https://twitter.com/Jimkir78/status/1175118457601449984

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές