Οπλικά συστήματα

Type 31: Η νέα του φρεγάτα γενικής χρήσης του βρετανικού πολεμικού ναυτικού

Τη νέα του φρεγάτα γενικής χρήσης (Type 31) επέλεξε το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας της χώρας, το σχέδιο που επελέγη είναι το Arrowhead 140, από μια κοινοπραξία της οποίας ηγείται η εταιρεία Babcock. Αναμένεται να ναυπηγηθούν πέντε σκάφη του τύπου και να τεθούν σε υπηρεσία σε κάτι παραπάνω από πέντε χρόνια, πλάι στις οκτώ φρεγάτες Type 26 που είναι ήδη υπό ναυπήγηση.

Η ναυπήγηση του πρώτου πλοίου θα αρχίσει σε δύο χρόνια. Το σκάφος αναμένεται να καθελκυστεί το 2023, με την κλάση να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό της ως το 2027- με συνολικό προϋπολογισμό 1,25 δισ. λιρών (250 εκατ. λίρες ανά σκάφος). Επίσης, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, η συγκεκριμένη κλάση προορίζεται και για εξαγωγή.

https://twitter.com/DefenceHQ/status/1172093677797294080

Τα πέντε σκάφη θα κατασκευαστούν σε τμήματα και θα συναρμολογηθούν στο ναυπηγείο της Babcock στο Ρόσαϊθ, στο πρότυπο της διαδικασίας που ακολουθήθηκε με τα αεροπλανοφόρα κλάσης Queen Elizabeth.

O Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε τη Babcock νικήτρια μεταξύ των τριών κοινοπραξιών που ανταγωνίζονταν για το πρόγραμμα της φρεγάτας Type 31 κατά την επίσκεψή του στη London International Shipping Week. Τα πλοία αυτά προορίζονται να αντικαταστήσουν υπάρχοντα πλοία γενικής χρήσης Type 23. «Αυτά τα ισχυρά σκάφη θα αποτελέσουν τη νέα γενιά του στόλου του Βασιλικού Ναυτικού. Οι φρεγάτες Type 31 θα είναι γρήγορα, ευέλικτα και πολύπλευρα σκάφη, προβάλλοντας ισχύ και επιρροή ανά τον κόσμο» είπε ο υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές