Ελληνοτουρκικά

To Eλληνικό Επιτελείο ξεφτιλίζει την Άγκυρα: Fake το video που δείχνει τον Ακάρ να πετάει πάνω από το Αιγαίο - Δείτε χάρτη

Φτηνά προπαγανδιστικά κόλπα μετέρχεται πλέον η Τουρκία. Οπως ανέφερε νωρίτερα το Πενταπόσταγμα, δόθηκε στη δημοσιότητα video το οποίο, όπως υποστηρίζει η Τουρκική πλευρά, δείχνει το υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε εκπαιδευτική πτήση πάνω από το Αιγαίο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ ο Ακάρ συμμετείχε στην τελετή έναρξης νέας εκπαιδευτικής χρονιάς των πιλότων στη Σμύρνη.

Τέτοια πτήση δεν έγινε ποτέ το τελευταίο χρονικό διάστημα στο FIR Αθηνών σημειώνουν κατηγορηματικά στο αξιόπιστες πηγές του ελληνικού Επιτελείου. Στο video διάρκειας σχεδόν 4 λεπτών εμφανίζεται ο Χουλουσί Ακάρ να προετοιμάζεται, να μπαίνει στο αεροπλάνο και να απογειώνεται.

Σε κάποια από τα πλάνα φαίνεται ότι πετά πάνω από τη θάλασσα, αλλά πουθενά δεν γίνεται σαφές ότι πρόκειται για το Αιγαίο και ειδικότερα για το FIR Αθηνών.

ΕΔΩ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ TO FAKE VIDEO 

ΣΑΦΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ στο περιθώριο εκδήλωσης για την αμερικανική παρουσία στη ΔΕΘ.

Ειδικότερα ερωτηθείς για το χάρτη του Ερντογάν, ο κ.Πάιατ απάντησε πως ο ίδιος έκανε διακοπές στην Αστυπάλαια και τόνισε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για την ελληνική κυριαρχία, εκφράζοντας τη στήριξή των ΗΠΑ.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ εστίασε εξάλλου στο ρόλο της Ελλάδας ως χώρα παραγωγής ενέργειας αλλά και ενεργειακού και εμπορικού διαύλου προς τα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Αναφέρθηκε δε στην παρουσία αμερικανικών εταιρειών ενέργειας, καθώς και στο πρότζεκτ για την επέκταση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, την οποία θα επισκεφθεί για τρίτη φορα. Δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα στο να γίνει ενεργειακός δίαυλος και πως η ΔΕΘ μπορεί να αποτελέσει μια αρχή για να χτίσουν οι δύο χώρες στην ενέργεια.

Αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Γουιλμπουρ Ρος Τετάρτη και Πέμπτη στην Αθήνα και τη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με τους υπουργούς Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακακη.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=236&v=WkeVJr-AmGk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...